• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Important & Uncategorized

  Președintele PAS Igor Grosu - noul președinte al Parlamentului

  July 29,2021

  Deputatul PAS Igor Grosu a fost ales astăzi, 29 iulie, în funcția de președinte al Parlamentului, cu 64 de voturi. Deputatul PAS Mihai Popșoi și a fost ales în funcția de vicepreședinte al Parlamentului.

  Tot astăzi a fost constituită fracțiunea parlamentară PAS, formată din 63 de deputați, majoritate absolută în Parlamentul de legislatura a XI-a. Președinte al fracțiunii a fost ales Mihai Popșoi, vicepreședinți – Vladimir Bolea, Veronica Roșca, Lilian Carp și Doina Gherman. Secretarul general al fracțiunii a fost ales Artur Mija. 

  Igor Grosu a ținut un discurs la tribuna Parlamentului, după ce a fost ales președinte al Legislativului:

  „Dragi colegi, am să fiu scurt și la obiect, pentru că avem multe de făcut. 

  Vreau să vă mulțumesc pentru votul dumneavoastră, pentru onoarea de a mă fi ales Președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Este o mare responsabilitate pentru mine și țin să le mulțumesc cetățenilor care au făcut alegerea de astăzi posibilă.

  Vreau să fiu un Președinte care pune Parlamentul în slujba oamenilor și îl transformă într-o fabrică de reforme, de legi și decizii bune. Încrederea oamenilor în instituția supremă a democrației poate fi recâștigată doar cu muncă și onestitate, iar rolul meu este de a mă asigura că, respectând Constituția și legile țării, vom lucra eficient pentru reformarea justiției și a funcționării instituțiilor, pentru mărirea pensiilor și salariilor, dezvoltarea infrastructurii și a comunităților locale, pentru susținerea mediului de afaceri, atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă bine plătite, pentru consolidarea parteneriatelor externe.

  Stimați colegi, este timpul să pornim vremurile bune prin legile și deciziile pe care le vom adopta. Vă invit să trecem la treabă, să rămânem umili și dedicați oamenilor, concentrați pe angajamentele pe care ni le-am luat. Să avem succes pentru Moldova!

  Vă mulțumesc!”

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru a trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.