• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Complexe locative cu instalații de gaz pe terenurile de joacă pentru copii

  April 27,2021

  Iată ce se întâmplă în curtea unui complex locativ nou din Chișinău. Este vorba de complexul Eldorado Terra de pe str. Testemițanu, unde am fost la o întâlnire cu locatarii. Aici totul este împânzit de automobile, zici că este o parcare imensă prin care se plimbă mamele cu copiii în cărucioare. La început, compania de construcții promitea un mic „rai” în Chișinău, însă până la final s-a transformat într-un 𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐨𝐮 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐞𝐭𝐨𝐧, 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭, 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐬̦𝐢 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐨 𝐮𝐦𝐛𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐚𝐜.

  Atunci când oamenii au cumpărat apartamente, dezvoltatorul le promitea că vor avea spații de agrement, grădiniță modernă, teren de sport cu piscină, terenuri de joacă și toate condițiile pentru confortul viitorilor locatari.

  Între timp, în loc de curtea „de vis” promisă de dezvoltatori, au mai fost construite încă câteva blocuri locative, care nu erau prevăzute în proiectul inițial. Astfel vederea peisagistică s-a transformat în priveliștea unui peretele cu geamurile vecinilor. În curte în loc de spațiu amenajat pentru oameni au fost făcute 3 terenuri de joacă mici pe care sunt instalate stațiile de gaz. Grădinițe de stat, cu locuri disponibile în apropiere nu sunt, în cartier există o grădinița privată, unde părinții trebuie să scoată din buzunare sute de euro lunar.

  Istorii similare sunt mai multe în Chișinău, iar acest lucru se întâmplă din cauza că unii funcționari nu pun prioritate pe calitatea vieții locuitorilor și acceptă proiecte dezastruoase.

  Un scenariu similar urmează să fie implementat și în sectorul Botanica, unde compania de construcții Newton House la fel promite un complex locativ „fantastic”, dar în realitate este unul defectuos. La ședința din 2 aprilie 2021, consilierii municipali PSRM și PPDA au votat pentru Planul Urbanistic Zonal propus de dezvoltatori pentru a fi ridicat lângă Grădina Botanică, unde vor locui circa 2000 de familii. În zonă nu există grădinițe și școli cu predare în limba română cu locuri disponibile, ba mai mult la liceele din apropiere încărcătura este deja peste 100%.

  Fracțiunea PAS din CMC este pentru dezvoltarea municipiului Chișinău, iar acest lucru trebuie să aibă loc în armonie cu necesitățile oamenilor. Noile cartiere trebuie să asigure necesitățile locatarilor, să existe o infrastructură de transport, terenuri de joacă și de sport, spații verzi și instituții de învățământ în apropiere.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.