• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate de presă

  Fracțiunea PAS a părăsit ședința de astăzi a Parlamentului: „Va fi o zi a populismului”

  April 23,2021

  Fracțiunea PAS a părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, deoarece potrivit președintelui PAS, Igor Grosu, astăzi va fi o zi a „populismului”.

  Președintele PAS, Igor Grosu, a explicat în cadrul unei conferințe de presă de ce fracțiunea PAS a părăsit plenul Parlamentului: „Boicotăm ședința Parlamentului în semn de protest față de încă o inițiativă toxică, populistă a alianței PSRM-ȘOR, care reprezintă un atac la adresa Curții Constituționale, asupra instituțiilor statului. Este o dovadă în plus că PSRM-ȘOR nu-și doresc alegeri anticipate, doresc conservarea situației dezastruoase și de pe urma căreia au de beneficiat doar aceste două forțe politice. Noi nu participăm la aceste acțiuni care sunt în detrimentul democrației, în detrimentul așteptării cetățenilor. Vom face tot posibilul ca oamenii să aibă posibilitatea de a merge la vot și să scape această țară de un Parlament periculos”.

  În context, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a precizat că această declarație nu are nici un efect juridic: „Constituția, legislația prescriu foarte clar cum poate fi demis un judecător al Curții Constituționale. Judecătorii CC sunt inamovibili, este vorba despre acea garanție că judecătorii CC nu pot fi demiși înainte de termen. Această declarație nu produce niciun efect juridic. Este o declarație disperată, ei vor să facă circ”.

  Reamintim că, în debutul ședinței, Zinaida Greceanîi a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre a socialiștilor prin care vor cere vot de neîncredere pentru trei judecători ai Curții Constituționale. Propunerea a fost susținută de deputații PSRM-ȘOR- Pro Moldova. Propunerea vine după ce joi, 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat existența circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de Chișinău.

  Articole similare
  Comunicate de presă & Important
  Discursul lui Igor Grosu, înaintat de fracțiunea PAS la funcția de președinte al Parlamentului
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS către Ministerul Sănătății: Opriți schemele și gestionarea proastă a stocurilor de insulină. Nu vă jucați cu viața oamenilor și banii statului
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  Partidul Acțiune și Solidaritate a depus actele la CEC pentru a se înregistra la alegerile parlamentare anticipate: „Pornim vremurile bune”
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.