• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate de presă

  Candidatul la funcția de prim-ministru Igor Grosu: „Dragi cetățeni, azi am avut încă o confirmare că acest parlament nu se gândește nici la țară, nici la oameni”

  March 25,2021

  Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, a susținut un briefing de presă.

  „Dragi cetățeni, azi am avut încă o confirmare că acest parlament nu se gândește nici la țară, nici la oameni. Ultimele zile nu au fost deloc ușoare pentru mine, deși nu cred în bunele intenții ale acestui parlament, și știu că alegerile anticipate sunt unica posibilitate de a curăța parlamentul, însă fiind conștienți de situația gravă din țară, eu și colegii eram gata să ne asumăm responsabilitatea.

  Astăzi însă am mai primit o dovadă, că majoritatea deputaților acestui parlament niciodată nu se gândește la binele oamenilor. Au avut propriul guvern și majoritate – am văzut cât de prost au administrat pandemia, am văzut corupție, scheme, traseism politic, hoție. Și-au dat jos propriul guvern, spunând că vor anticipate.

  Apoi au început să blocheze orice posibilitate de a declanșa anticipate. De la o bucată de vreme au tot strigat că vor guvern pentru că situația în țară e foarte complicată. Iar atunci când a apărut posibilitatea votării unui guvern responsabil, au pus coada între picioare și au fugit.

  Ce am văzut azi este încă o dovadă că acest parlament :


  –      Nu poate gestiona crizele prin care trece Republica Moldova, în special criza pandemică.
  –      Nu poate asigura o majoritate reală care să susțină un guvern, oricare ar fi el.
  –      Nu poate veni cu ajutor pentru economie.
  –      Nu poate lupta cu corupția și cu hoții.

  Poziția PAS rămâne aceeași e nevoie de mobilizat toate eforturile pentru soluționarea crizei pandemice și de organizat alegeri anticipate pentru ca oamenii să mature, să curețe parlamentul de tâlhari și mincinoși. Atât timp cât Parlamentul are o majoritate din deputați care urăsc Moldova și storc din ea toate resursele, criza numai se va adânci.

  Acum, vreau să-i întreb pe deputații PSRM – cum poti sa-ti bați joc de propriul electorat ținându-te de mână cu o gașcă de bandiți pentru a le salva pielea? Igor Dodon se comportă ca un copil mic care și-a pierdut  toate jucăriile, bate din picioare și nu-i pasă de ce se întâmplă în jur.”

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă
  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Youth are o nouă echipă de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Primăriile eficiente vor putea achita angajaților o indemnizație lunară neimpozabilă 
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.