• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Trușeni: 2000 de case fără apă potabilă, iar primara Stela Munteanu construiește o sală de sport

  March 18,2021

  De mai mulți ani locuitorii comunei Trușeni rămân fără conectare la apă și canalizare. Cu toate acestea primara Stela Munteanu, a preferat să acționeze în defavoarea cetățenilor din localitate, solicitând bani din bugetul municipal cu prioritate pentru amenajarea unei săli de fitness pe lângă Casa de Cultură din com. Trușeni.

  Astăzi, președintele fracțiunii PAS din CMC, Vasile Grădinaru, a ieșit într-o inspecție în teren în comuna Trușeni, pentru a discuta cu consilierii locali problema apei potabile și canalizării din localitate, ignorată de primara Stela Munteanu. La întâlnire au participat consilierii locali Viorica Beregoi, consilieră în consiliul comunal Trușeni, Nicolae Bulat, consilier local și președintele comisiei Urbanism și Agricultură, Rodica Gandraman, consilier comunal Trușeni, Iurie Madan, președintele blocului ACUM, Ghenadie Nedreaga, consilier local din Comisia de buget.

  Primara nu a pus prioritate pe necesitățile urgente ale locuitorilor comunei Trușeni, care în secolul 21 încă rămân fără acces la apă potabilă și canalizare. Pe lângă această neglijență, Stela Munteanu a comis o serie de încălcări. Lucrările au fost începute fără a avea un proiect și o decizie a consiliului local. Banii nu sunt cheltuiți pentru renovarea Casei de Cultură, ci pentru amenajarea unei săli de sport, care este o construcție anexă. Banii publici sunt cheltuiți ilegal de către primara comunei Trușeni.

  Consilierii locali ai fracțiunii PAS au făcut un demers separat de cel al primarului, prin care au solicitat schimbarea priorităților pentru comuna Trușeni. După mai multe ședințe în care au încercat să o convingă pe primară despre care sunt adevăratele necesități ale cetățenilor, Stela Munteanu a rămas pe poziția sa și nu a fost de acord că apa potabilă este o prioritate.

  Atât sondajele online cât și din discuțiile cu oamenii reiese că principala problemă a locuitorilor din comuna Trușeni pe care își doresc să fie soluționată, este conectarea la apă potabilă și canalizare. Însă primara Stela Munteanu a preferat să pună accent pe interesele personale și să investească banii publici în anexa Casei de Cultură, unde în trecut a deținut funcția de directoare. Primara comunei Trușeni înțelege că următorul mandat îl va pierde și că va fi nevoită să revină undeva în funcție. Acum dumneaei își pregătește drumul pentru o eventuală retragere, la funcția veche de la Casa de Cultură. Sala de fitness fiind planificată drept o sursă de venit.

  Consilierii fracțiunii PAS din CMC reiterează despre faptul că primara Stela Munteanu trebuie să seteze corect prioritățile și să acționeze în favoarea cetățenilor. Conectarea a 2000 de case la apă potabilă și canalizare este evident mai importantă decât amenajarea unei săli de fitness. În contextul pandemiei COVID-19 fiecare casă trebuie să fie conectată la apă. Fracțiunea PAS va continua să facă tot posibilul pentru ca această necesitate a cetățenilor să fie satisfăcută.

  Articole similare
  Comunicate CMC
  Siguranța pietonilor trebuie să fie o prioritate pentru Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Ion Ceban a dus la faliment Apă-Canal și amenință că va deconecta apa
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC
  Primăria Chișinău a falsificat acte pentru a permite construcții multietajate în centrul istoric
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.