• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  Consultări publice: Aprobarea Standardelor de Calitate în Transportul Public din Chișinău

  March 16,2021

  Fracțiunea PAS din Consiliul municipal Chişinău, iniţiază începând cu data de 10.03.2021, consultarea publică a proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea Standardelor de Calitate în Transportul Public din municipiul Chișinău”.

  Scopul proiectului este: Standardele de calitate au drept scop primar stabilirea unor cerințe de calitate clare, măsurabile și realizabile pentru toți operatorii de servicii de transport public din municipiu. Totodată, Standardele urmăresc asigurarea pasagerilor cu un nivel de confort net superior celui care se constată la etapa actuală și prin urmare urmăresc atragerea unui număr mai mare de locuitori ai orașului care vor opta pentru transportul public în detrimentul automobilului personal.

  Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie este: stabilirea Standardelor de Calitate în Transportul Public din municipiul Chișinău. Prevederile de bază ale proiectului sunt: Se aprobă Standardele de calitate în transportul public din municipiul Chișinău, obligatorii pentru toți prestatorii de servicii de transport care activează în raza municipiului Chișinău. 


  Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt: Va crește nivelul de calitate și comoditate în transportul public municipal, iar toți prestatorii de servicii de transport, indiferent de forma de proprietate vor fi nevoiți să asigure condițiile minime de calitate indicate în standardele propuse. 
  Impactul estimat al proiectului de decizie: Creșterea calității serviciilor de transport public din municipiul Chișinău. 
  Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu legislaţia în vigoare: Legea nr.136/2016 „Privind statutul municipiului Chişinău”, art. 14 din Legea 436/2006 „Privind administraţia publică locală”. 

  Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 31.03.2021 ora 17:00, pe adresa de mail al fracțiunii PAS: [email protected] sau pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83, bir.21, MD-2012. Persoana de contact: Alexandr Trubca, consilier municipal.

  Audierile publice: vor avea loc pe data de 31.03.2021 ora 17:00 în sala CMC  pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83

  𝗗𝗲𝗰𝗶𝘇𝗶𝗮 „𝗖𝘂 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗦𝘁𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿𝗱𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗖𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗶̂𝗻 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗹 𝗣𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗱𝗶𝗻 𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗖𝗵𝗶𝘀̦𝗶𝗻𝗮̆𝘂”: https://bit.ly/3tjD1SK 

  𝗡𝗼𝘁𝗮̆ 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮̆: https://bit.ly/3rPxpPw 

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.