• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC

  2000 de apartamente noi la Botanica, fără grădinițe și școli?

  March 11,2021

  La comisia de specialitate a fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal, care presupune construcția unui complex rezidențial de 2000 de apartamente. Zona unde se propune construcția complexului la momentul actual este industrială.

  La prima vedere nu este rău să dezvolți o zonă care la moment este nelucrativă. Însă atunci când dezvoltatorii planifică construcția unui cartier imens cu blocuri în care vor locui circa 2000 de familii, dar nu prevăd mai mult nimic, atunci este grav. Pentru un astfel de complex este nevoie de o infrastructură bine dezvoltată și gândită până la cel mai mic detaliu.

  Consiliera fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, spune că „Familiile care vor locui în aceste blocuri, trebuie asigurate cu grădinițe, școli, transport, terenuri de joacă, agrement și multe alte necesități vitale pentru un trai decent. Ceea ce propun la moment dezvoltatorii nu este altceva decât un ghettou din beton, fără a lua în calcul unde aceste familii își vor duce copiii la grădiniță sau școală, unde vor ieși în plimbare sau cu ce transport se vor deplasa la serviciu.”

  Cum credeți, care ar fi interesul unui consilier local să voteze un astfel de PUZ? În afară de a facilita interesul privat și al dezvoltatorului imobiliar nu văd nici un avantaj. E penibil când reprezentanții unui partid politic votează astfel de gogomanii, dar apoi în campanii electorale zic că vor rezolva problemele oamenilor. Mai întâi creați probleme, ca apoi să spuneți că veți găsi soluții.

  Fracțiunea PAS din CMC este pentru ca dezvoltarea municipiului Chișinău să fie făcută astfel încât în urma acțiunilor noastre de astăzi, să beneficieze cetățenii de mâine.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Primarul Ion Ceban le-a întors spatele asistenților personali și manipulează
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Votul electronic va putea fi implementat în Consiliul Municipal Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Denunț la Procuratura Generală pe factorii de decizie a Primăriei Chișinău cu privire la nerespectarea legii finanțelor publice
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.