• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate de presă

  Deputata PAS, Doina Gherman, cere plata egală pentru femei și bărbați pentru muncă egală

  March 8,2021

  Deputata PAS, Doina Gherman, a anunțat că va înainta un proiect de lege care să garanteze plata egală pentru femei și bărbați pentru muncă egală – http://bit.ly/38irHye

  Potrivit proiectului, se cere introducerea măsurilor de transparentizare a sistemului de salarizare și a obligativității față de toți angajatorii de a utiliza un sistem de evaluarea echitabilă a funcțiilor. De asemenea, definirea principiului plată egală pentru muncă egală sau muncă de valoare egală. În legislația Republicii Moldova nu este definit explicit principiul plată egală pentru muncă de valoare egală între femei şi bărbați.

  „Dragi femei, 8 Martie nu e doar despre flori, bomboane și gingășie, ci în primul rând e despre drepturi, șanse și salarii egale. Luptați pentru drepturile voastre, fiți libere, puternice și independente!

  O femeie independentă este femeia care face alegerea. Vreau să fie recunoscută munca voastră, să fiți prețuite pentru tot ce faceți nu doar de 8 Martie, să beneficiați de aceeași remunerare ca și bărbații pentru aceeași muncă. Diferența de salariu este enormă: salariul mediu anual al femeilor este cu 14 mii de lei mai mic decât cel al bărbaților. Diferența de pensii este de aproximativ 5 mii de lei.

  Pe timp de pandemie, voi sunteți acelea care trebuie să jonglați între școlile și grădinițele care lucrează cu program redus și lucru, voi aveți sarcina de a îngriji membrii de familie care se tratează la domiciliu, treburile casnice sunt în continuare tot pe umerii voștri. Și nu vă plângeți niciodată. Dar e timpul să vă cereți drepturile! E un 8 Martie diferit, dar ne vom isprăvi, așa cum am făcut-o dintotdeauna. Prin solidaritate, încredere și curaj. Sus inima. Și fruntea!”, a scris într-o postare deputata PAS.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă & Declarații de presă
  Chișinăul nu va fi deconectat de la apă potabilă
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Youth are o nouă echipă de conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Primăriile eficiente vor putea achita angajaților o indemnizație lunară neimpozabilă 
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.