• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni

  Deputatul Vladimir Bolea a depus un demers către CNESP privind activitatea piețelor comerciale

  February 18,2021

  Deputatul PAS Vladimir Bolea solicită Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică să analizeze repetat hotărârea din 15 februarie prin care se restricționează activitatea piețelor comerciale, limitându-se doar la zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole. Deputatul susține că argumentele prezentate nu justifică restricțiile impuse, în condițiile în care există posibilitatea ca piețele comerciale să activeze în regim obișnuit, cu respectarea normelor sanitaro-epidemiologice.

  „Mai mult decât atât, întrucât pct. 10 din Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 45 din 15 februarie 2021 permite desfășurarea activității de comerț/prestări servicii în spații închise cu admiterea concomitentă a unui număr limitat de clienți, restricționarea în totalitate în anumite zile a activității piețelor comerciale, altele decât cele agricole, în spații deschise nu pare a fi una rezonabilă.

  Solicit să analizați suplimentar oportunitatea prevederilor pct.9 din Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 45 din 15 februarie 2020 care ține de restricționarea activității piețelor comerciale, altele decât cele agricole, doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu luarea în considerație atât a necesității luării măsurilor necesare împotriva răspândirii infecției COVID-19, cât și permisivității  activității agenților economici cu condiția respectării normele sanitaro-epidemiologice”, a declarat astăzi, 18 februarie, într-un briefing de presă, deputatul Vladimir Bolea. 

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru a trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.