• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Comunicate CMC & Uncategorized

  Fracțiunea PAS din CMC a depus un denunț la Procuratura Generală: „Agenți economici forțați de subalternii primarului să finanțeze reparații gratuite în Chișinău”

  February 16,2021

  Consilierul Municipal de la Fracțiunea PAS, Roman Cojuhari, a depus astăzi un DENUNȚ la Procuratura Generală, cu privire la bănuielile de comitere a infracțiunilor de corupție de către subalternii primarului Ion Ceban. Consilierul solicită investigarea cazurilor indicate în investigația jurnalistică publicată săptămâna trecută în „Ziarul de Gardă”.  Materialele prezentate în investigația jurnalistică cuprind informații ce trezesc mai multe semne de întrebare cu privire la legalitatea obținerii surselor de finanțare de la agenții economici și autorizarea lucrărilor de către autoritățile municipale.

  „Pe parcursul anului 2020, primarul general Ion Ceban s-a tot lăudat prin postările sale de pe rețelele de socializare precum că agenții economici ajută autoritățile municipale. Aceștia fie au efectuat din contul lor lucrări de reparație a biroului primarului, fie că reparau un trotuar sau o subterană. Toate lucrările respective au fost făcute fără proiecte și fără a fi asigurată o evidență. Nimeni nu cunoștea despre ce agenți economici mergea vorba. Acum este important ca cetățenii să cunoască ce se ascunde în spatele acestor lucrări și în schimbul a căror favoruri sau promisiuni s-au făcut aceste așa zise „beneficii” pentru municipalitate.

  Am primit mai multe sesizări de la agenți economici, din frică, nu au dorit să se expună oficial despre cum subalternii primarului mergeau pe la ei în vizite și îi obligau să contribuie financiar la reparația trotuarelor” spune consilierul PAS, Roman Cojuhari.

  Atât consilierii municipali ai fracțiunii PAS, cât și agenții economici, dar și societatea civilă au bătut alarma în această perioadă despre toate aceste presiuni. Primăria mun. Chișinău abuzează continuu, iar când sunt chemați în Consiliul Municipal la raport, se comportă arogant, astfel confirmând că agenții economici efectuează lucrări și că nu se duce nici o evidență ale acestora.

  Investigația jurnalistică confirmă tot ceea ce s-a discutat până acum despre modalitatea în care opera primăria și cum se repară de fapt diverse spații din mun. Chișinău.

  Prin denunțul depus astăzi de către consilierul municipal al fracțiunii PAS, Roman Cojuhari, se solicită organului competent să investigheze modul în care au fost finanțate aceste lucrări din Chișinău. Procuratura trebuie să stabilească dacă au fost făcute presiuni asupra agenților economici. În cazul în care aceste presiuni vor fi confirmate, să fie intentate dosare penale pe toți factorii de decizie, inclusiv pe primarul general Ion Ceban.

  În continuare, fracțiunea PAS va elabora un proiect de Decizie, pentru crearea unei comisii în cadrul primăriei, care va analiza cele relatate în investigație.

  Articole similare
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  PAS va propune un buget alternativ pentru Chișinău
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Ministerul muncii și protecției sociale a identificat soluții pentru asistenții personali - afectați de deciziile ilegale ale primarului Ion Ceban
  Vezi mai mult
  Comunicate CMC & Comunicate de presă
  Veceu de 18 m2 la preț de un apartament - achiziții la Primăria Chișinău
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.