• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Comunicate de presă

  Rezoluţia mitingului de protest al cetăţenilor din 6 decembrie 2020, Piaţa Marii Adunări Naţionale

  December 9,2020

  Rezoluţia mitingului de protest al cetăţenilor din 6 decembrie 2020, Piaţa Marii Adunări Naţionale

  Noi, cetăţenii Republicii Moldova, întruniţi la mitingul de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ne opunem acţiunilor antipopulare ale regimului Dodon-Şor care încalcă rezultatele alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020. Un scrutin electoral constituie forma de manifestare supremă a suveranităţii poporului şi orice încercare de a deturna voinţa populară este ilegală și neconstituțională.

  Alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 au arătat foarte clar în ce direcţie trebuie să se dezvolte Republica Moldova, iar puternicul mandat, de aproape un milion de voturi, obţinut de preşedintele ales Maia Sandu este un mandat împotriva corupției. Cetăţenii au cerut preşedintelui lupta împotriva hoţiei, sărăciei şi minciunii, i-au cerut să scoată ţara din izolare internaţională, au cerut ca instituţiile statului să combată efectele crizei pandemice şi economice în care ne-a adus guvernarea lui Dodon. Cetățenii au spus clar solicitarea lor: curăţarea clasei politice, prin declanşarea alegerilor anticipate parlamentare.

  Dar ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în Parlament şi Guvern arată că regimul lui Dodon nu se împacă cu înfrângerea, iar forţele oligarhice, care au recapturat statul, nu au de gând să se conformeze voinţei poporului suveran. Igor Dodon şi partidul pe care l-a sechestrat, PSRM, în alianţa cu hoţul de miliarde Ilan Şor se opun cu vehemenţă schimbărilor şi încearcă să reducă din atribuţiile preşedintelui, ca să poată în continuare fura țara nestingherit. Le declarăm apăsat că nu le vom permite acest lucru.

  Adunarea cetăţenilor cere imperativ să fie îndeplinite următoarele revendicări:

  În cazul în care guvernarea Dodon-Şor nu va demara imediat acţiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor noastre legitime, ne rezervăm dreptul să întreprindem toate acţiunile necesare constituționale, legale și legitime, precum și conforme actelor internaționale pentru a contracara uzurparea puterii de stat.

   

  Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale, 6 decembrie 2020

  Articole similare
  Comunicate de presă
  Flashmob PAS Youth, la 2 ani de război în Ucraina: Acesta este un război între lumea liberă și lumea dictaturii
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Comunicate de presă
  PAS Youth și-a ales noua conducere: Deputatul Sinchevici Eugeniu a fost ales Președinte.
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.