• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Important

  Maia Sandu: „Duminică schimbăm destinul Moldovei. Duminică ieșim cu toții la vot!”

  December 9,2020

  Maia Sandu: „Duminică schimbăm destinul Moldovei. Duminică ieșim cu toții la vot!”

  Candidatul PAS la funcția de președinte, Maia Sandu, a organizat o conferință de totalizare a campaniei electorale. Maia Sandu a îndemnat toți oamenii Moldovei să meargă la vot duminică și să facem schimbarea dorită de toți.

  „Dragi cetățeni, pe 15 noiembrie, este ziua tuturor oamenilor buni din Moldova.

  În ziua alegerilor, toată puterea este în mâinile oamenilor. De aceea vă spun că duminică e ziua dumneavoastră.

  Noi suntem un popor de oameni buni. Oameni cu valori păstrate din strămoși, oameni cu demnitate, cu credință, oameni a căror răbdare a fost pusă la încercare de prea multe ori.

  Atunci când oamenii buni se unesc, când își iau destinul în propriile mâini, lucrurile se schimbă.

  Această unitate este ceea ce îmi doresc și ce mă angajez să prețuiesc această unitate și să o construiesc mai departe. Unitate construită în jurul valorilor noastre. Unitate în jurul tradițiilor noastre. Unitate în jurul scopului nostru comun, o Moldovă mai bună pentru fiecare.

  O țară în care oamenii privesc cu încredere ziua de mâine, trăiesc în bucurie alături de familiile lor, îmbătrânesc cu demnitate. O Moldovă de care să ne mândrim cu toții. În acest efort nimeni nu trebuie să stea deoparte, nimeni nu trebuie lăsat în urmă.

  Primul pas decisiv sunt alegerile de duminică. Vă îndemn pe toți – toți oamenii Moldovei – să mergeți la vot duminică și să ne luăm destinul țării noastre în propriile mâini. Să facem schimbarea dorită de toți.

  Mă adresez oamenilor care l-au votat în turul I pe Renato Usatîi. Aţi ieşit la alegeri, fiindcă v-aţi săturat de nedreptate, hoţie şi sărăcie. Vă îndemn să faceți aceasta și în turul 2 – să votați pentru schimbare, pentru unificarea societății în jurul scopului nostru comun – lupta cu hoții și cu sărăcia.

  Mă adresez oamenilor care l-au votat pe Andrei Năstase. Am mers împreună, cot la cot, împotriva regimului Plahotniuc-Dodon. Împreună am reușit să-l alungăm pe Plahotniuc de la putere. Împreună trebuie să-l alungăm pe Dodon, doar împreună.

  Mă adresez către toţi cei care împărtăşesc dezideratul Unirii. Dodon a încercat să vă transforme în vinovați, în dușmani ai acestei țări. El minte, ca întotdeauna. Cei care distrug țara noastră cu adevărat sunt hoții ca el. Ei ne fură viitorul. Împreună trebuie să-i oprim și să construim bunăstare și libertate la noi acasă.

  Mă adresez către oamenii care au votat partidul ȘOR sau pentru socialiști – Dodon vă minte, el a promis să lupte cu hoții și să vă scape de sărăcie, dar a făcut invers. Voi meritați un președinte care să nu vă mintă. Voi meritați un președinte care nu vă minte, un președinte care să lucreze pentru voi. Ne dorim ca toți oamenii să poată munci la ei acasă și să trăiască bine.

  Acum vreau să mă adresez în special oamenilor care s-au săturat de politică și se distanțează de procesul electoral. Vă înțeleg. În multe feluri, aveți dreptate. Într-adevăr, politica – modul în care este adesea făcută – poate fi dezgustătoare.

  Practicile murdare ale politicienilor care rămân nepedepsite, corupția care îi îmbogățește pe cei puțini și în detrimentul celor mulți, toate acestea și multe altele pot fi dezgustătoare.

  Însă tot prin politică toate acestea se pot schimba. Și se vor schimba.

  Ca să existe, corupția are nevoie de complicitatea statului. Dacă statul nu mai oferă protecție hoților, atunci corupția dispare, începând de la cele mai înalte niveluri.

  Prin votul dumneavoastră de duminică, vom alege ca statul să nu mai apere hoții, ci să lucreze pentru oameni. Mă uit în ochii dumneavoastră și mă angajez să lupt împotriva corupției cu toate armele. De aceea, vă cer votul. Pentru că am nevoie de un mandat puternic, am nevoie de puterea voastră, de puterea tuturor oamenilor buni din Moldova, pentru a câștiga această luptă. Împreună.

  Duminică, pe 15 noiembrie, corupția va fi înlocuită de transparență. Cumătrismul va fi înlocuit de competență. Minciunile și manipularea vor fi înlocuite de adevăr.

  În acest context îi atenționez pe toți cei care încearcă să fraudeze aceste alegeri că noi nu vom permite acest lucru. Pavel Voicu, Zinaida Greceanîi, Maxim Lebedinschii, toți deputații care îl slujesc pe Dodon și alți angajați la stat, să nu credeți că puteți frauda aceste alegeri fără consecințe – nu doar pentru țară, ci pentru voi personal.

  Cunoașteți foarte bine, și din exemple mai vechi, dar și din istorii recente, că cei care fraudează alegerile, nu au niciun viitor. Plahotniuc este fugar. A fugit, abandonându-i pe cei care l-au protejat. Dodon va face la fel. Iar voi veți rămâne responsabili pentru fraudele la care ați participat de dragul lui Igor Dodon.

  Cetățenii Republicii Moldova știu ce vor. Ei s-au săturat de Dodon, de minciunile și ura lui. Era Plahotniuc-Dodon s-a terminat. Duminică oamenii vor spune clar ce vor. Și această dorință este sfântă. Nu riscați cu propriul viitor pentru un hoț. Respectați voința cetățenilor.

  Hoțiile, cumătrismul, minciunile n-au făcut decât să dezbine. Ani la rând. Au împărțit oamenii în tabere. Duminică, dezbinarea va deveni trecut.

  Cu puterea tuturor oamenilor buni vom construi o societate unită. Pentru că lucrurile care ne unesc sunt mult mai puternice decât cele care ne dezbină. În Unitate avem puterea de a face din Moldova țara visurilor noastre. Țara în care oamenii săi trăiesc bine. Țara de care să fim mândri. Țara care să fie respectată de toată lumea.

  Știu că împărtășiți speranța mea pentru schimbările din țara noastră.

  Am vorbit cu foarte mai mulți dintre dumneavoastră în această perioadă dificilă provocată de pandemie. Am vorbit cu tineri care doresc ca Moldova să devină o țară a oportunităților. Am vorbit cu fermieri și săteni, care își doresc să poată munci cinstit și să câștige bine. Am vorbit cu pensionari, cu mamele și tații noștri, care speră și merită să trăiască cu demnitate și să se bucure de fiecare clipă. Am vorbit cu diaspora noastră, cu frații și surorile noastre din străinătate, care iubesc țara noastră și care vor să o vadă cum prosperă.

  Am vorbit cu voi toți. Și știu că avem o viziune comună.

  Несколько дней назад,

  В этой кампании я встречалась и разговаривала со многими русскоговорящими гражданами этой страны.  Они сказали мне: «госпожа Санду, мы не верим той лжи, которую говорят о вас … они ведь просто боятся вас!»

  Я хочу поблагодарить вас всех за то, что вы дали мне сил не обращать внимания на гнусную ложь и фейки, которую распространяли обо мне в последнее время. Я хочу поблагодарить вас за то большое доверие, которое вы мне оказываете. Ваше доверие сделает меня еще более ответственным Президентом.

  Noi, toți oamenii buni din Moldova, am demonstrat împreună că minciunile nu ne distrug. Că noi suntem mai puternici. Am demonstrat că bunătatea învinge în fața răului. Am demonstrat că societatea noastră poate da dovadă de solidaritate și unitate.

  Mai e un singur pas de făcut. Să votăm duminică.

  Vă îndemn să mergeți la vot. Vă îndemn să credeți în capacitatea noastră de a schimba lucrurile spre bine.

  Duminică, 15 noiembrie, este un nou început pentru noi toți, este un nou început pentru Republica Moldova. Duminică ieșim la vot și votăm schimbarea spre bine.”

  Maria Pancu, președinte PAS Seniori: „Le mulțumesc seniorilor energici care au muncit zi de zi pentru o cauză comună. În mod special, în ultimele două luni, seniorii noștri au cutreierat satele de la nord la sud. Ei au discutat cu cetățenii și le-au inspirat speranța în ziua de mâine. Seniorii și membrii PAS au lansat un mesaj, că mai este un singur pas până construim o țară mai bună și puternică, condusă de un președinte demn și responsabil față de cetățenii săi. Noi, seniorii PAS, am făcut alegerea patru ani în urmă, când am ales că luptăm contra corupției. Maia Sandu va face tot pentru a ne scăpa de sărăcia în care suntem. Va învinge oligarhii și corupția. Tot ea, în sfârșit, ne va reprezenta statulul cu demnitate la nivel internațional. Îndemnăm toți pensionarii din Moldova să aleagă un președinte onest cum este Maia Sandu.”

  Alexandru Vornicu, primarul comunei Stăuceni: „Stimați aleși locali, nu vă lăsați intimidați. Să ieșim masiv la vot, alături de cetățenii localităților și să alegem un președinte onest și integru. Vă asigur că președintele Maia Sandu va susține toți primarii din Moldova, indiferent de coloratura politică. Va avea capacitatea să atragă investiții europene pentru satele Republicii Moldova și nu va admite ca primarii să fie persecutati pe motive politice.
  Alegerile din 15 noiembrie sunt extrem de importante pentru viitorul acestei țări. Vă încurajez să ieșim la vot, să votăm pentru bunăstare și justiție. Să votăm Maia Sandu.”

  Sinchevici Eugeniu, vicepreședinte PAS Youth: „Vreau să mulțumesc voluntarilor care se trezeau la ora 5 dimineața ca să meargă de la Briceni spre Cahul pentru a transmite mesajele Maiei Sandu. Vreau să mulțumesc celor peste 120 de mii de tineri care au ieșit la vot în primul tur. Pe data de 15 noiembrie trebuie să telefonăm rudele, prietenii, colegii și să le spunem să iasă la vot.”

  Vicepreședintele PAS, deputatul Vladimir Bolea: „Oameni buni, alegerile de duminică nu sunt numai despre alegerea unei persoane în cea mai înaltă funcție a statului Republica Moldova. Alegerile de duminică sunt despre satele noastre pustiite de sărăcie, despre mesele pustii la care stau părinții noștri și așteaptă felicitări de la copiii lor pe Skype. Sunt despre diaspora și despre cei 120 de mii de tineri care au plecat din Moldova în ultimii patru ani. Sunt despre cei șapte mii de copii care nu s-au născut în Moldova anul trecut.
  Duminică avem șansa să începem procesul de eliberare al Republicii Moldova. Avem de partea noastră adevărul și cu siguranță vom învinge. Votând Maia Sandu președinte votăm pentru salvarea Republicii Moldova.”

  Vicepreședintele PAS, deputatul Mihai Popșoi: „Dragi prieteni, un mare mulțumesc pentru sacrificiul și dragostea de țară de care ați dat dovadă în primul tur. Unora le e frică de votul dvs. Ei v-au numit „electoral paralel”, v-au reproșat când ați venit primăvara în timpul epidemiei și fac viața dvs. din ce în ce mai grea. De aceasta este important să vă mobilizați în număr extrem de mare, să luați un vecin, o rudă și să votați pe 15 noiembrie pentru viitorul acestei țări.
  Grație devotamentului dvs, această țară are o șansă. Vrem să vă asigurăm că nu va exista nici un impediment ca dvs să votați, oriunde v-ați afla. Atât ambasadele, cât și echipa PAS a avut grijă să obțină asigurări să dreptul cetățenilor de a vota este sfânt. De aceea mergeți în nr mare să votați. Votul dvs. este crucial.”

  Deputata PAS Veronica Roșca: „În această campanie au vrut să ne divizeze în români, moldoveni, ruși, ucraineni, găgăuzi, tineri și vârstnici, dar au uitat un lucru – noi toți suntem oameni care își iubesc această țară.
  Doamna Sandu, prin implicarea în politică ați dat o speranță tuturor femeilor și fetelor din această țară că politica poate avea o altă culoare, poate fi o activitate frumoasă. Ați inspirat femeile din această țară și ați arătat că locul femeilor este acolo unde vor ele să fie, inclusiv în calitate de președintă a acestei țări.”

  Prim-vicepreședintele PAS, deputatul Ion Grosu: „Mă adresez domnilor polițiști, știm sub ce presiuni vă aflați dvs. Înțelegem la ce metode vechi, marca Plahotniuc, încearcă să aplice Voicu și Dodon. Noi știm că voi înțelegeți foarte bine de partea cui veți fi. Mă adresez lucrătorilor Poștei Moldovei. Știm că ei vă impun să mergeți pe la bătrânii noștri și să le transmiteți mesaje mincinoase. Noi știm că nu veți face asta, pentru că îi respectați pe vârstnici.
  Mă adresez către funcționari, către aleșii locali. Pe unii v-au pus să semnați, pe unii v-au impus să ieșiți la așa-numitele proteste. Noi vă promitem că duminică seară veți fi liberi, liberi de această dictatură, umilință care vine din partea lui Igor Dodon.”

   

   

   

   

   

   

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru a trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.