• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Important

  Natalia Gavrilița, vicepreședinte PAS: „E nevoie de un președinte care înțelege că politica fiscală trebuie îndreptată în primul rând spre susținerea întreprinderilor și a creării locurilor de muncă”

  December 9,2020

  Natalia Gavrilița, vicepreșdinte PAS: „E nevoie de un președinte care înțelege că politica fiscală trebuie îndreptată în primul rând spre susținerea întreprinderilor și a creării locurilor de muncă”

  Vicepreședinta PAS, Ministra Finanțelor în Guvernul Sandu, Natalia Gavrilița, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că măsurile de politică fiscală și vamală propuse de guvernarea Dodon și Chicu sunt rupte de realitate: „Deși peste 30 mii de oameni și-au pierdut deja locurile de muncă și o treime din întreprinderile mici și mijlocii estimează că nu vor supraviețui consecințelor negative ale crizei economice, Guvernul continuă să acționeze împotriva intereselor cetățenilor, de parcă nu ar fi criză. La sfârșit de an, ei promovează o politică fiscală care va continua să aprofundeze criza și să lase oamenii fără locuri de muncă”.

  În context, vicepreședinta PAS a venit cu câteva exemple:

   

  Vicepreședinta PAS a subliniat că regulile trebuie să fie clare și predictibile, iar modul de administrare fiscală, în special pentru întreprinderile mici trebuie regândit fundamental, pentru ca economia să producă și oamenii să aibă locuri de muncă. 

  Natalia Gavrilița a reamintit că Maia Sandu, candidatul PAS la funcția de Președinte a venit cu un plan detaliat pentru depășirea crizei economice și și-a asumat obiectivul național de creare a locurilor de muncă bine plătite acasă, în primul rând prin eliminarea presiunii pe antreprenori și susținerea creșterii afacerilor. De asemenea, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au venit deja cu o serie de inițiative legislative în domeniul fiscal, inclusiv referitor la simplificarea regimului de impozitare pentru întreprinderile mici, aplicarea mai echitabilă a amenzilor, și încurajarea tranzacțiilor fără numerar. 

  În condițiile în care aceste inițiative se prăfuiesc în Parlament, Partidul Acțiune și Solidaritate cere Guvernului:

   

  1. Să vină cu acțiuni clare de salvare a economiei și sprijinire a întreprinderilor. Să se așeze imediat la masa de discuții cu agenții economici și să vină cu o politică fiscală axată pe susținerea agenților economici să facă față crizei și să mențină locurile de muncă. Modificările trebuie să fie minime și să se concentreze pe contextul actual.
  2. Să vină cu ajutor pentru cetățeni, mai ales pentru familii și oameni nevoiași. Să analizeze adecvat impactul măsurilor de politică fiscală asupra diferitor categorii de persoane, în special asupra familiilor și asupra persoanelor cu venituri mici, precum și asupra unor ramuri lovite de criză, cum ar fi agricultorii, transportatorii și întreprinderile din sectorul Horeca și turismului.
  3. Să asigure claritate și predictibilitate. Să explice clar mecanismul de aplicare a măsurilor fiscale propuse.
  4. Să se amâne orice modificare ce nu vine în sprijinul imediat și direct al cetățenilor și oamenilor de afaceri. Companiile au nevoie de stabilitate fiscală, mai ales pe timp de criză. 

   

  În concluzie, vicepreședinta PAS a subliniat că Maia Sandu va lucra cu Parlamentul și Guvernul pentru a promova planul său de repornire a economiei, iar deputații Partidului Acțiune și Solidaritate vor elabora, pe platformă parlamentară,  propuneri și amendamente care să corespundă cu viziunea comună de dezvoltare economică și socială a țării.

   

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru a trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.