• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Important

  Flashmob la Președinție: Tinerii PAS i-au transmis lui Dodon ordinul „Gloria lenei”

  December 21,2020

  Flashmob la Președinție: Tinerii PAS i-au transmis lui Dodon ordinul „Gloria lenei”

   

  Tinerii PAS au organizat astăzi un flashmob la Președinție unde au cerut locuri de muncă acasă. Potrivit lor, în ultimii 4 ani, peste 150 de mii de tineri au plecat din Republica Moldova, iar vinovat de aceasta se face Igor Dodon, care nu s-a preocupat de bunăstarea cetățenilor. Drept urmare, tinerii i-au transmis lui Dodon ordinului „Gloria lenei”.

   

  „În Republica Moldova, în ultimii 4 ani au plecat peste 150 de mii de tineri, au plecat mii de medici din sistem, au plecat sute de profesori din sistem, mii de muncitori nu au primit niciun suport pentru șomajul forțat. Pe de altă parte, avem un președinte care de 4 ani nu a făcut nimic pentru locuri de muncă decente, nu a făcut nimic decât vacanțe luxoase, decât populism ieftin. Acest lucru demonstrează că Igor Dodon a fost un președinte leneș, un președinte care nu s-a preocupat de bunăstarea propriului popor”, a precizat președintele PAS Youth, Adrian Băluțel.

  La eveniment a participat și deputatul PAS, Radu Marian, care a anunțat despre câteva statistici îngrijorătoare: 1/3 din întreprinderi riscă să falimenteze, doar din datele oficiale circa 30.000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă, oamenii nu-și pot intoarce ratele la credite.

   

  „Guvernul Dodon-Chicu a fost mai mult pe la nunți, prin vacanțe de lux, prin sanatoria. În pandemie s-a văzut că în țările în care politicienii sunt corecți și lucrează pentru oameni, companiile s-au descurcat mult mai bine, fiecare afacere și fiecare familie au primit ajutor. Noi, cei de la PAS, în frunte cu  Maia Sandu, am venit înca din luna aprilie cu un program anticriză în domeniul economic, în care am propus: Plata salariilor în proporție de 75% a angajaților disponibilizați temporar timp de  3 luni, mărirea fondului de garantare a creditelor până la 2 miliarde de lei, amânarea ratelor la credit și a plăților aferente pentru cei care și-au pierdut veniturile în această perioadă”, a punctat Radu Marian.

  Tinerii PAS au pregătit și un ordin pentru Igor Dodon, ordinul „Gloria lenei”, pe care l-au transmis Președinției.

   

  Amintim că liderul PAS, Maia Sandu, a anunțat zilele acestea că, în calitate de președinte, și-a asumat obiectivul național de creare a locurilor de muncă bine plătite acasă, iar acest lucru va fi posibil prin realizarea acestui plan:

   

   

   

   

   

  Vedeți video de la intrarea în Președinție aici.

   

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru a trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.