• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Important

  Maia Sandu, la lansarea în campania prezidențială: Vine vremea noastră. Vine vremea oamenilor buni!

  December 9,2020

  Maia Sandu, la lansarea în campania prezidențială: „Vine vremea noastră. Vine vremea oamenilor buni!”

  Candidatul PAS, Maia Sandu, s-a lansat astăzi, 2 octombrie, în campania prezidențială. La eveniment au participat deputați, membri, dar și susținători din diferite domenii.

  Prim-vicepreședintele PAS, deputatul Igor Grosu, a vorbit despre cum, acum 4 ani, o mână de oameni ambițioși, tineri și hotărâți, animați de dna Maia Sandu, s-au decis să lanseze un nou proiect politic, un nou partid, Partidul Acțiune și Solidaritate: „Maia Sandu este candidatul nostru la această funcţie. Maia Sandu va fi un presedinte care va seta un nou tip de comportament, va stimula oamenii buni din instituții și va insista ca Parlamentul și Guvernul să ia decizii pentru oameni.

  Maia Sandu întruchipează valorile care ne-au adus în politică. Maia Sandu simbolizează nevoia de schimbare, pe care ne-o cer oamenii. E vremea oamenilor buni! E vremea să facem alegerea!”

  În context, Maia Sandu a venit cu o adresare către cetățeni: „Oameni buni, putem să facem ceva de care sa fim cu toții mândri. Putem să construim o țară pe care ne-o dorim pentru noi și pentru familia noastră. Putem impune respect, cinste, competență și bunăstare de la vârful statului și până la cel mai nou angajat, de la Chișinău la Sănătăuca, de la Naslavcea la Giurgiulești, de la Palanca la Criva.

  Oameni buni, v-am spus când ne-am întâlnit, vă spun și acum: Nu abandonați! Nu renunțați! Vine vremea vremea noastră. Vine vremea oamenilor buni.

  Vă spun cu toată sinceritatea și cu mâna pe inimă – eu nu sunt perfectă, eu știu că nu sunt perfectă, dar mie îmi pasă. Și știu că și dumneavoastră vă pasă și vă rog în următoarele ore, în următoarele zile să avem ochii larg deschiși, sufletul deschis, să aplecăm urechea.

  Eu nu am o baghetă fermecată cu care să pot să rezolv toate problemele peste noapte, dar eu am un plan și, mai mult, sunt neclintită în credința mea că vom pune Moldova pe calea cea dreaptă. Istoria mea nu este diferită de istoria voastră. Și mama mea are o pensie de 1654 de lei după 45 de ani de muncă la școală. Și mătușile mele au trebuit să plece peste hotare ca să-și câștige o bucată de pâine. Și nepoții mei sunt frumoși și dulci ca ai dumneavoastră și eu vreau să-i văd crescând aici, aproape. Și eu vreau să mă simt în siguranță la mine acasă. Viitorul meu? Dacă îmi veți da încrederea dumnevoastră, va fi viitorul nostru și îl voi apăra, îl voi ajuta. Voi lupta pentru viitorul nostru bun acasă. Avem nevoie de un Președinte luptător!”.

  Rosian Vasiloi, şef al Poliţiei de Frontieră în Guvernul Sandu:

  „Mă adresez către oamenii în epoleți din Armata Națională, poliție, salvatori, pompieri și polițiști de frontieră – genurile de armă din MAI, din SIS și alte structuri din domeniul securității, apărării și ordinii publice.  Ca ofițer știu ce înseamnă să ai caracter de luptător, să mergi până la capăt, să nu trădezi, să te ții de promisiuni, să ai curaj. Eu am văzut aceste calități la Maia Sandu. Am văzut asta atunci cînd a luptat cu schemele și corupția la Ministerul Educației. Am văzut atunci când împreună cu cetățenii era în prima linie de luptă cu Plahotniuc, sau atunci când împreună cu un grup de cetățeni curajoși era ridicată din fața Monumentului lui Ștefan cel mare.

  Sunt convins că președinta țării Maia Sandu va fi și un bun Comandant Suprem al Forțelor Armate și va promova politici din domeniu, iar beneficiarul principal va fi cetăţeanul! Eu, familia mea vom vota pentru vremea oamenilor buni”.

  Diana Roșca, antreprenoare:

  „Am venit aici să susțin o femeie puternică și curajoasă.

  Businessul cinstit are nevoie de un președinte onest. Noi micii antreprenori așteptăm demult un președinte care să lupte pentru drepturile noastre, care să stopeze abuzurile autorităților, să finalizeze concurența neloială și monopolurile artificial create. Vreau un președinte care să îmi ofere încredere că pot să-mi dezvolt afacerea aici, în țara mea”.

  Constantin Cheianu, actor, scriitor, prezentator TV:

  „Maia Sandu este unul din puținii politicieni, pe care i-am avut în acești 30 de ani, cu adevărat integri, cu adevărat incoruptibili. Nu am nici un dubiu că accederea Maiei Sandu la putere nu va marca doar o schimbare majoră, dar va marca o schimbare istorică. Știu foarte bine că ea va ști să facă față acestei schimbări. Este un om creativ. Ea nu va aștepta oportunități, ea va crea oportunități. Îmi amintesc cum doamna Merkel o întâmpina pe doamna Sandu. Era pentru prima dată când mă simțeam reprezentat cu demnitate în Europa și știu că așa vom fi reprezentați de Maia Sandu, mai deștepți și mai moderni de cât suntem”.

  Galina Dragan, fostă profesoаră, pensionară:

  „În țara noastră săracă  pensionarii reprezintă cel mai vulnerabil și mai desconsiderat grup social.  Pragul sărăciei extreme în Republica Moldova este de 1800 de lei și noi avem peste 70% din pensionari care trăiesc sub acest prag. Nu trăiesc – supraviețuiesc. În ultimii  patru ani am avut un președinte incompetent și lipsit de orice respect față de oamenii în etate, care au muncit o viață întreagă și acum numără bănuții care să le ajungă pentru medicamente, în timp ce el își permite să cheltuie 100 de mii de lei pe zi din banii cetățenilor și să meargă de câteva ori pe an în cele mai luxoase vacanțe. De unde găsește bani pentru ele?  Să ne spună și nouă!  Ne-a mințit cu nerușinare – majorarea promisă de 20% a pensiilor în realitate s-a redus la 1%.

   

  Dragi colegi de breaslă, știu că sunteți nedreptățiți și dezamăgiți, dar mai știu, că în față ne așteaptă un examen, de care depinde soarta noastră de mai departe  – alegerile prezidențiale 2020, care reprezintă un test pentru întreaga societate, dar, în primul rând, pentru noi, pedagogii. Pentru că nouă ne pasă de viitorul generațiilor care vin, pentru că noi nu doar știm să alegem grâul de neghină, dar mai avem capacitatea de a vorbi cu multă răbdare cu orice persoană, pentru a o ajuta să înțeleagă unde este adevărul și unde este minciuna sau manipularea. Și asta trebuie să facem în zilele rămase până la alegeri: să discutăm cu rudele noastre, prietenii, vecinii,  ca să trecem cu succes acest examen , ca să alegem drumul corect pentru țărișoara noastră, drumul pe care ne poate duce Maia Sandu în calitate de Președinte al Republicii Moldova!”.

  Dan Lisîi, neurochirurg, doctor în medicină:

  „Un sistem medical accesibil pentru oameni este baza dreptății într-o societate. Sunt neurochirurg, mi-am făcut studiile în Franța, unde am avut ocazia să cunosc specialiști devotați, să cunosc un sistem nu doar plin de dreptate, dar și direcționat pentru pacienți și doctori. La întoarcere în țară mi-am dat seama că am moștenit un sistem foarte greoi, în care toți banii sunt adăpostiți undeva în conturi administrative și nu ajung la medicii care luptă în prima linie. În situația de astăzi, în toiul pandemiei, sistemul nostru a fost răsturnat.

  În acest sistem injust, unii au posibilitatea să se trateze, iar alții nu. Am încredere în Maia Sandu care luptă cu aceste acte de injustiție. Este intransigentă și nu va tolera corupție să domine în medicină. Un act de corupție în medicină este un act de incompetență. Sper ca toți medicii să se alinieze cu noul, sper eu, președinte Maia Sandu”.

  Nicolae Pelin, pedagog, agricultor:

  „Agricultura nu poate să se dezvolte când în fruntea statului stau niște mincinoși și corupți. Astăzi vedem ce face guvernarea. Turistul acesta în patru ani ne-a coborât atât de mul tîn groapa economică, încât astăzi toți agricultorii trebuie să-și facă concluzia pe cine trebuie de votat la conducerea țării.

  Doamna Maia Sandu este un politician de tip nou, este o pildă despre cum trebuie de făcut politică. Noi la Cojușna întotdeauna am știu să alegem grâul de neghină. Să ne ajute Dumnezeu să o facem pe Maia Sandu președinte a țărișoarei noastre”.

  Nicoleta Eriomenco, voluntar, designer grafic:

  „Voi vota pentru Maia Sandu la aceste alegeri, pentru că este singura care, în calitate de prim-ministru, a avut curajul să lupte cu sistemul corupt. Comparativ cu ceilalți candidați, PAS nu a semănat niciodată discordie între cetățenii vorbitori de română și cei de limbă rusă, pentru faptul că trăim cu toții în aceeași țară.

  Moldova nu aparține niciunei din aceste tabere – aparține oamenilor care vor să trăiască cu demnitate aici, acasă, să aibă un loc de muncă bun, o pensie când îmbătrânesc.

  Avem nevoie de un președinte care să ne conducă pe noi și țara cu un pas încrezător către un viitor mai bun pentru toți. Și cred că Maia Sandu este persoana care o poate face și o voi vota cu încredere în calitate de președinte la următoarele alegeri”.

  Ion Luca, antreprenor, producător de vin:
  „De peste 7 ani dezvolt o afacere aici în Moldova pe care sper foarte mult sa o pot transmite copiilor mei. Am avut onoarea sa cunosc munca doamnei Maia Sandu încă din 2012 pe când conducea Ministerul Educației. Știu din prima sursă reformele pe care Maia Sandu le promova atunci, reforme deloc populare, dar absolut necesare pentru sistemul educațional. O știu, pentru că mama mea și-a dedicat toată viața educației. De atunci știu curajul pe care-l are Maia Sandu și acesta este președintele pe care mi-l doresc.
  Azi sa mă expun din perspectiva unui mic producător care încearcă sa construiască o afacere casă. Ne place, sau nu, dar suntem și noi dependenți de factorul politic și mai ales de relațiile de buna prietenie cu vecinii noștri. Vectorul politicii externe promovat de guvernarea actuala si în special de Igor Dodon nu ne ajută cu nimic.
  Vreau un președinte care va ști să ne promoveze peste hotare. Vreau un președinte care mă va ajuta să creez o afacere ce să o pot transmite copiilor mei, aici, acasă în Moldova”.

   

   

   

   

   

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru a trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.