• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Important

  Maia Sandu: „E vremea Voastră, e vremea Noastră, e vremea oamenilor buni!”

  December 9,2020

  Maia Sandu: „E Vremea Voastră, e Vremea Noastră, e vremea oamenilor buni!”

  Candidatul PAS, Maia Sandu, s-a lansat astăzi, 2 octombrie, în campania prezidențială. Vă invităm să urmăriți discursul integral.

  „Dragi moldoveni,

  Oameni buni!

  Politica ne ajunge din urmă și vrea sa ne vină de hac. Pandemia ne-a arătat cât de greșit este să ignorăm politica sau să cerem prea puțin de la politicieni.

  Oameni buni, adevărul este ca unii dintre noi cred că politica nu este de nasul nostru sau că putem să ne descurcăm cumva și cu oameni mediocri la conducerea țării. Dar, în ultimele luni, la întâlnirile din țară, am auzit de la mulți dintre dumneavoastră:

  Sunt un om de afaceri de succes, dar din cauza măsurilor proaste ale guvernului trebuie să pun lacăt pe ușă.

  Sunt un agricultor harnic, dar vine seceta și nu-mi întinde nimeni o mână când munca mea arde pe ogoare.

  Sunt un medic care nu vrea să plece din sistem, dar mă pomenesc singur împotriva pandemiei cu mâinile goale.

  Sunt un muncitor care-mi fac treaba bine, dar fabrica se închide pentru că propaganda puterii nu ține loc de relansarea economică.

  Sunt un tânăr IT-ist care-și plătește taxele, dar merg pe drumuri proaste și bunicii mei primesc o pensie care nu le ajunge nici pentru mâncare și medicamente.

  Sunt un om care muncește cu îndârjire, dar vine vremea când trebuie sa las totul baltă și să iau calea pribegiei.

  Oameni buni, v-am spus când ne-am întâlnit, vă spun și acum: Nu abandonați! Nu renunțați! Vine vremea vremea noastră. Vine vremea oamenilor buni.

  Astăzi politica bate din nou la ușa fiecăruia. Avem alegeri prezidențiale în 30 de zile, iar aceste alegeri sunt, poate, mai importante decât oricând. Țara noastră face 30 de ani la anul. Avem nevoie de un Președinte care știe cum și vrea să pună Moldova pe calea cea dreaptă. Nu de unul care sa ne țină în mocirlă. Avem nevoie de un Președinte care să ne redea speranța în ziua de mâine. Vrem să sărbătorim 30 de ani de Independență cu familii fericite, să avem o sărbătoare adevărată, nu sărăcie, hoție și boală. Moldova merită să pășească cu încredere în următorii 30 de ani.

  Putem decide să ignorăm în continuare politica. Putem să zicem că politica este doar un joc sau că nu sunt candidați suficient de buni. Vă spun cu toată sinceritatea și cu mâna pe inimă – eu nu sunt perfectă, eu știu că nu sunt perfectă, dar mie îmi pasă. Și știu că și dumneavoastră vă pasă și vă rog în următoarele ore, în următoarele zile să avem ochii larg deschiși, sufletul deschis, să aplecăm urechea.

  Oameni buni, putem să facem ceva de care sa fim cu toții mândri. Putem să construim o țară pe care ne-o dorim pentru noi și pentru familia noastră. Putem impune respect, cinste, competență și bunăstare de la vârful statului și până la cel mai nou angajat, de la Chișinău la Sănătăuca, de la Naslavcea la Giurgiulești, de la Palanca la Criva.

  Moldova nu-și mai permite nici improvizație, nici corupție. Ele ne aduc lacrimi, ele ne costă vieți. Un stat prost condus este o boală. Dar noi cu dumneavoastră avem medicamentul. Acesta este votul nostru, este vocea noastră care se aude tot mai răspicat în case, pe străzi, în sate și în orașe. Și această voce spune: DESTUL!

  După patru ani de circ și șase luni de criză sanitară, vă întreb, oameni buni, un singur lucru: suntem noi mulțumiți de cum suntem conduși? Trăim noi mai bine sau mai rău din cauza celor care ne conduc? Nu a venit oare vremea schimbării adevărate? Chiar mai e nevoie de încă și încă o generație de sacrificiu? Am fost patru milioane, am rămas sub trei, vom rămâne sub două, mai săraci și mai bolnavi, dacă nu vom avea curajul să spunem DESTUL, să spunem că vremea hoților a trecut, că este vremea noastră. Este vremea oamenilor buni!

  Dacă v-ați lămurit și voi ca și mine câte parale costă această guvernare, vorbiți cu cei de care vă pasă. Vorbiți și veniți împreună să schimbăm lucrurile.

  Întrebați-vă: Cum am ajuns aici? Cum am ajuns să trăim prost și să fim tratați prost? Votați cu spatele drept și cu inima deschisă, așa cum am venit eu la dumneavoastră. Pentru că aceste alegeri nu sunt despre politicieni. Aceste alegeri sunt despre țara noastră, despre țara în care noi vrem să trăim. Dacă vrem să scăpăm de hoție, de saracie, de deznădejde, trebuie să ne mobilizăm cu toții, și tineri, și bătrâni, și oameni care vorbesc limba română, și oameni care vorbesc limba rusă. Împreună schimbăm Moldova, împreună învingem.

   

  Putem face ordine la noi în țară. Putem construi o țară prosperă aici, acasă. E vremea să ne implicăm cu toții. E vremea să punem dreptatea și bunăstarea la temelia țării. E vremea ca toți oamenii buni să facă un pas în față și să se unească in jurul unui proiect de țară. La vremuri noi, cu oameni noi, cu oameni buni, un stat bun. Un stat care să funcționeze deopotrivă pentru cei tineri și bătrâni, pentru cei de dreapta și de stânga, pentru angajați și antreprenori, pentru oamenii din țară și cei din diasporă.

   

  E vremea să înțelegem că noi cu toții ne dorim aceleași lucruri: și fermierii de la Briceni, și cei de la Nisporeni vor să-și poată vinde fructele, și oamenii care lucrează în Italia, și cei care lucrează în Rusia sunt măcinați de dor și vor să poată să lucreze acasă, și pensionarii de la Bălți, și cei de la Cahul vor o pensie pe potriva muncii lor de-o viață, și tinerii de la Bulboci, Soroca, și cei de la Chișinău vor ca statul să nu le sufoce afacerile. Bunăstarea fiecăruia dintre noi poate fi obținută doar prin bunăstarea noastră a tuturor.

   

  Oameni buni, de ce ne lăsăm divizați? De ce să ne mai fie frică? Am fost furați de un miliard de euro și de multe miliarde de lei, am ajuns cea mai săracă țară din Europa, am văzut justiția protejând criminali și hoți și nedreptățind oameni cinstiți, am ajuns să fim conduși de cei mai mari hoți, am ajuns sa fim lăsați de izbeliște în cele mai grele perioade. Oameni buni, aveți încredere, în voi, în noi toți. Coșmarul hoților este unitatea noastră. Coșmarul lor este implicarea noastră, a oamenilor buni.

   

  Eu nu am o baghetă fermecată cu care să pot să rezolv toate problemele peste noapte, dar eu am un plan și, mai mult, sunt neclintită în credința mea că vom pune Moldova pe calea cea dreaptă. Istoria mea nu este diferită de istoria voastră. Și mama mea are o pensie de 1654 de lei după 45 de ani de muncă la școală. Și mătușile mele au trebuit să plece peste hotare ca să-și câștige o bucată de pâine. Și nepoții mei sunt frumoși și dulci ca ai dumneavoastră și eu vreau să-i văd crescând aici, aproape. Și eu vreau să mă simt în siguranță la mine acasă. Viitorul meu? Dacă îmi veți da încrederea dumnevoastră, va fi viitorul nostru și îl voi apăra, îl voi ajuta. Voi lupta pentru viitorul nostru bun acasă. Avem nevoie de un Președinte luptător!

   

  Vreau să mă adresez și vorbitorilor de limbă rusă, inclusiv celor care au crezut că socialiștii le vor rezolva problemele:

  Я борюсь за интересы большинства граждан Молдовы, честно работающих в тяжелых условиях, но которым все равно не хватает денег даже на самое необходимое, потому что деньги воруют наверху. Я борюсь за учителей и медиков, которые после долгих лет работы получают мизерные зарплаты и наплевательское отношение к своим проблемам. Я борюсь за пенсионеров, которых бессовестно обманывает правительство, повышая им пенсии на 1%. Я борюсь за владельцев малого и среднего бизнеса, которых оставили наедине с их проблемами и которые не получили никакой поддержки от государства.

  Я стою на стороне всех граждан Республики Молдова, независимо от Вашего этнического происхождения или языка, на котором Вы говорите. Я обещаю Вам – я буду Президентом всех Вас. Я не предам и не отвернусь ни от кого из Вас, порядочных людей нашей страны.

  Le spun celor de la guvernare care umblă cu fraude electorale: lumea s-a săturat de voi, lumea are curajul să vină și să facă schimbarea. Lumea va vota și va schimba! Lumea va ieși în număr mare la vot și se va elibera de hoți și de mincinoși, așa că nici să nu încercați! Nu veți putea frauda o țară întreagă.

  Oameni buni, vouă vă spun doar atât: e Vremea Voastră, e Vremea Noastră, e vremea oamenilor buni!”

   

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit pentru a trage concluziile alegerilor locale generale: Vom munci conștiincios pentru fiecare localitate
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Alegeri locale generale 2023: PAS a câștigat 310 primării și peste 3 mii de consilieri locali
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.