• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Important

  PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru al CEC

  December 9,2020

  PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru al CEC

  Comisia Electorală Centrală este un organ independent, iar membrii CEC depun, la confirmarea în funcție, un jurământ în fața Parlamentului precum că vor îndeplini fără părtinire atribuțiile ce le revin.

  Dorin Cimil a fost propus în calitate de membru CEC de către PAS cu intenția ca instituția CEC-ului să devină apolitică, independentă, să apere interesul cetățenilor și să supravegheze cu adevărat organizarea unor alegeri libere și corecte. Am identificat candidatura domnului Cimil din mediul academic, nu din sfera politică, anume din această perspectivă.

  Cu regret, am asistat la acțiuni și declarații din partea lui Dorin Cimil care pun la îndoială independența și obiectivitatea acestuia. De exemplu, menționăm următoarele acțiuni: neluarea măsurilor de anulare a cererilor prealabile false, susținerea propunerii de deschidere nejustificată a secțiilor de votare în Rusia pe baza unor acte falsificate, acceptarea deciziei partizane a CEC față de excluderea partidelor din procesul electoral prezidențial, decizie care este ilegală și îl favorizează pe Igor Dodon.

  Având în vedere că Dorin Cimil a dat dovadă de părtinire în exercitarea atribuțiilor sale, prin acceptarea promovării intereselor politice ale unui potențial candidat la alegerile prezidențiale, la comanda lui Maxim Lebedinschi, și astfel a încălcat legea și jurământul depus, solicităm demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru CEC.

  Articole similare
  Acțiuni
  Buget de stat 2022: Majorări substanțiale pentru învățământ, antreprenori, sportivi, tinerele familii
  Vezi mai mult
  Acțiuni
  Proiect PAS: Drept la pensie anticipată pentru stagiu lung, majorarea pensiilor în funcție de creșterea economică și revenirea la graficul de majorare a vârstei de pensionare
  Vezi mai mult
  Acțiuni
  Cele mai importante legi votate de fracțiunea PAS în primele 100 de zile de guvernare
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.