• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Important

  Flashmob PAS Youth: Alertă! Fraudă la Președinție

  December 9,2020

  Flashmob PAS Youth: Alertă! Fraudă la Președinție

  Tinerii PAS Youth au organizat astăzi, 11 septembrie, un flashmob la Președinție pentru a-l atenționa pe Igor Dodon să nu încerce să fraudeze alegerile. Mai mult, tinerii au agățat de gardul instituției prezidențiale foi A4 cu mesajele: „Aici stă dușmanul alegerilor libere și corecte”, Aici se cumpără voturi cu hrișcă”, „Aici e imperiul culiocului”. 

  „Am venit astăzi aici  ca să-i spunem lui Igor Dodon nici nu încerca să fraudezi aceste alegeri, noi nu te vom lăsa. Igor Dodon a câștigat alegerile în 2016 prin fraudă și minciună.  De atunci până astăzi, timp de 4 ani de zile, Igor Dodon a dat dovadă de incompetență. Din banii noștri, 100 mii de lei pe zi, el merge în vacanțe de lux în cele mai scumpe hotele. Asta este unica realizare a lui Dodon- să trăiască pe banii cetățenilor. Zi de zi, moldovenii însărăcesc, iar Dodon se îmbogățește pe spatele lor. De dată această noi nu-i vom permite”, a declarat vicepreședintele PAS Youth, Eugen Sinchevici.

  La Flashmob au venit și deputații PAS, Sergiu Litvinenco și Virgil Pîslariuc. În context, vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco a spus: „Noi ne-am solidarizat cu această acțiune pentru a transmite un mesaj acestui personaj care mai are încă un pic de mandat. Înainte de a veni încoace, am citit niște titluri după tradiționala emisiune a lui de vineri, în care a spune că el s-a înregistrat ca independent pentru că se temea că noi vom contesta această calitate și că-l vom scoate din cursa electorală. Este o minciună, noi vrem să ne batem politic, lumea să nu-l voteze și să-l trimită la groapa de gunoi. Igor Dodon își dă seama că oamenii nu-l mai vor și încearcă să fraudeze aceste alegeri, prin blocarea votului în diasporă , prin cumpărarea masivă a voturilor din stânga Nistrului.”

  La final, deputatul l-a îndemnat pe Igor Dodon să „meargă într-o campanie corecă și să accepte că va pierde alegerile.”

  Amintim că ieri, 10 septembrie, Sergiu Litvinenco a prezentat probe prin care socialiștii lui Igor Dodon se pregătesc să fraudeze alegerile prezidențiale prin falsificarea cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă. 

  De asemenea, în cadrul unei conferințe de presă, și lidera PAS, Maia Sandu, a anunțat că, din informațiile pe care le deține, Igor Dodon încearcă să pună în aplicare schemele din 2016 și a cerut instituțiilor statului să organizeze și să supravegheze corect procesul electoral.

   

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Primăriile eficiente vor putea achita angajaților o indemnizație lunară neimpozabilă 
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  PAS Dubăsari și-a ales noua conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă & Uncategorized
  Proiect PAS: În premieră, stagiile pentru tineri în instituțiile statului vor fi plătite
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.