• Partidul Acțiune și Solidaritate

 • Acțiuni & Important

  Flashmob la Guvern organizat de PAS Youth:  „Colaci pentru socrul mare, Ion Chicu”

  December 9,2020

  Flashmob la Guvern organizat de PAS Youth:  „Colaci pentru socrul mare, Ion Chicu”

  Tinerii PAS Youth au organizat astăzi, 3 septembrie, un flashmob la Guvern, unde i-au adus colaci premierului, care și-a însurat feciorul cel mai mare în plină pandemie. Cu tradiționalul marș al nuntașilor și pancarte, tinerii au transmis mesaje precum „Asta nu-i protest, e masă de sărbătoare”; „Chicu-socru mare, prim-ministru-mic”.

  La flashmob a participat și vicepreședintele PAS, deputatul Radu Marian, care a spus că prin organizarea acestei nunți, prin sfidarea regulilor, prin încercările de a ascunde și de a minți oamenii, această nuntă este o insultă pentru oameni.

  „De ce această nuntă a fost o insultă pentru oameni? Pentru că în timp ce restul oamenilor nu au voie să facă nunți, Chicu a sfidat legea aprobată de el și a organizat nunta pentru fecior. Pentru a se ascunde de ochii lumii, a chemat ofițerii de la SPP, plătiți din banii publici, să păzească locul. Apoi i-a mințit pe toți spunând că acei oameni sunt angajați de la pază particulară. Pentru că a tăcut 4 zile în care nu a zis nimic. În loc să recunoască și să zică că a greșit, a mințit lumea și a zis că „aia n-a fost nuntă”, chiar dacă au apărut imagini cu un mire și mireasă de la fața locului”, a precizat deputatul.

  Ba mai mult, Radu Marian susține că a primit un mesaj de la o persoană, care a fost prezentă la acel eveniment, iar potrivit ei, la nuntă au fost 8 mese și câte 8 persoane la masă. La masa premierui au fost 6 persoane, 2 nu au venit. A fost mirele și mireasa, fotograf, 2 cameramani, un Dj, un prezentator, o organizatoare, mai multe persoane din pază și chelneri: „După ce premierul a văzut în presă dansul mirilor, s-a enervat și a cerut organizatorilor să grăbească ceremonia, iar în jur de ora 23:00 a plecat și au rămas doar tinerii să se distreze”.

  În context, președintele Youth PAS, Adrian Băluțel, a explicat de ce au decis să vină cu colaci la Guvern: „Am decis să venim cu colaci din motiv că în ultimul timp, Guvernul lui Chicu este nepăsător la numărul mare de infectări cu COVID 19, de numărul mare de decese. În schimb, i-am văzut foarte mobilizați, pregătiți  la organizat vacanțe, nunți, la organizat mese de sărbătoare. Iar pe acești colaci, noi am scris mesaje care pe noi ne preocupă: Sunt prea puține teste COVID; Avem deja peste 30 de mii de cetățeni infectați; Nu avem destule echipamente medicale. Sperăm că măcar așa Chicu va atrage atenția la cât de gravă este situația”.

  Deputatului Radu Marian, i s-a interzis, de către agenții SPPS, accesul cu colaci în clădirea Guvernului motivând că „nu știu de unde au fost procurați”, sugerându-i să-i transmită prin Poșta Moldovei.

  În replică,  legiuitorul a declarat presei: „Astăzi am aflat că în Republica Moldova un cetățean nu poate lăsa mesaj premierului. Este pentru prima dată când aud așa ceva. Noi am vrut să transmitem premierului să ia în serios pandemia și să lase nunțile. Voi transmite acest mesaj prin alte căi, chiar și prin poștă, dar acești colaci cu mesajele noastre, vor ajunge la ei. Încă odată ne convingem că aceasta guvernare este lipsită de transparență”.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Articole similare
  Acțiuni & Comunicate de presă
  OT Ialoveni și-a ales conducerea
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  OT PAS Bălți și-a ales noua conducere
  Vezi mai mult
  Acțiuni & Comunicate de presă
  Proiect PAS: Parlamentul începe procedura de inițiere a unui Referendum republican de aderare la Uniunea Europeană
  Vezi mai mult
  Aderă la partidul cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.