PAS a lansat o pagină web- covid19info.md cu informații despre situația pandemică din Republica Moldova

Partidul Acțiune și Solidaritate a lansat astăzi, 18 martie, o pagină web specială cu informații despre situația pandemică cu COVID-19 din Republica Moldova. Pagina covid19info.md vine să informeze corect cetățenii țării, să ofere sfaturi, dar și modalități de implicare civică. 

Președinta PAS Maia Sandu a declarat că partidul pe care-l reprezintă se va implica activ pentru a ajuta cetățenii, în special cei din grupurile de risc, moldovenii din afara țării, dar și oamenii de afaceri care vor fi afectați în această perioadă de incertitudine.

„Ieri autoritățile au decretat stare de urgență. După ce au pierdut timp prețios subestimând gravitatea problemei și după ce și-au făcut mendrele politice, ne anunță că lucrurile se complică. Nu au explicat clar ce înseamnă situația de urgență (cred că nici ele nu știu) și nu au venit cu un plan de măsuri concrete pentru a reduce impactul crizei. Între timp, mesajele pe care le primim din sistemul medical sunt foarte îngrijorătoare, iar mediul economic activează în mare incertitudine.

Dar, tocmai pentru că situația este foarte complicată, trebuie, mai mult ca oricând, să fim disciplinați, uniți, solidari și să ne implicăm fiecare cum poate în depășirea acestei crize fără precedent.

Noi, la PAS, vom contribui la informarea corectă a oamenilor, vom întreprinde acțiuni pentru susținerea grupurilor de risc, inclusiv a bătrânilor și a cetățenilor care s-au pomenit într-o situație dificilă în afara țării, vom propune măsuri concrete pentru diminuarea impactului economic și social. 

Astăzi lansăm o pagină specială unde vom plasa informații utile despre pandemie și despre cum ne putem proteja de virus și unde vom împărtăși bune practici de acțiuni la nivel local”, a declarat Maia Sandu. 

Pe pagina covid19info.md găsiți ultimele informații despre situația pandemică din țară, linkuri utile, sfaturi. De asemenea, pe pagină găsiți cum puteți solicita ajutorul voluntarilor PAS, dacă sunteți într-o situație dificilă în legătură cu noul coronavirus.