PAS: Decizia lui Chicu de a suspenda transportul internațional de pasageri, inclusiv la ieșirea din țară, este ilogică și iresponsabilă

Partidul Acțiune și Solidaritate condamnă decizia Comisiei Naționale de Sănătate Publică din 15 mai de a menține, pe sensul de ieșire, suspendarea transportului internațional de pasageri până pe 30 iunie.

Mii de cetățeni așteptau expirarea stării de urgență pentru a putea reveni la lucru peste hotare și pentru a-și putea revedea familiile de care au fost despărțiți pe durata carantinei. Mulți dintre ei și-au procurat bilete de avion, cu plecarea din aeroporturile din Iași și București și acum vor fi nevoiți să caute soluții pentru a-și recupera banii.

Stringența situației este demonstrată și de faptul că petiția lansată ieri, 18 mai, de către un grup de cetățeni din diasporă, în susținerea redeschiderii transportului rutier între Republica Moldova și România a acumulat peste 1000 de semnături în mai puțin de 24 de ore.

„Nu există motive credibile care ar justifica suspendarea transportului, în condițiile când statele spre care vor să se deplaseze cetățenii noștri, le permit să o facă. Ieșirea cetățenilor din țară nu prezintă un risc de sănătate publică, iar Comisia nu a adus nici un argument care ar justifica decizia luată. Solicităm revizuirea deciziei adoptate și reluarea transportului internațional de pasageri pe sensul de ieșire cu respectarea măsurilor de precauție impuse transportatorilor locali”, a declarat Galina Sajin, deputata PAS pentru circumscripția 50 Europa.