Partidul Acțiune și Solidaritate a livrat spitalelor din țară primele ajutoare din Fondul Solidarității 

PAS a lansat săptămâna trecută Fondul Solidarității, prin care și-a propus să ajute personalul medical din prima linie în lupta cu COVID-19. Astfel, toți banii care sunt donați la partid în timpul stării de urgență vor fi alocați pentru protecția medicilor și pentru măsuri de combatere a noului virus. 

Timp de o săptămână, am reușit să adunăm 146.000 lei  de la peste 60 donatori. Doar în ultimele zile, PAS a livrat echipamente de protecție către spitalele raionale din Glodeni, Fălești, Căușeni, Anenii Noi, Strășeni, Hîncești, Soroca și Spitalul clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău.

De la începutul crizei, PAS a alocat 545.300 lei pentru combaterea COVID-19 (foto infografic jos).

Ieri, 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, am lansat campania „Protejați medicii, salvați oamenii!”, prin care îndemnăm cetățenii să ceară autorităților să aloce suficiente resurse pentru protejarea lucrătorilor medicali. Ca să ne facem auziți de autorități, toți cei care #StauAcasă, haideți să afișăm la geamuri mesajul „Protejați medicii, salvați oamenii!” 

Pentru cei care își permit să dea o mână de ajutor, puteți contribui în „Fondul Solidarității” în acest link: https://unpaspentru.md/donate, iar banii vor fi alocați pentru protecția medicilor și pentru măsuri de combatere a noului virus. 

Iar pentru a obține mai multă informație despre cum ne putem proteja de COVID-19, accesați pagina http://covid19info.md. De asemenea, pentru a afla mai multe despre eforturile depuse de PAS, accesați canalul nostru pe Telegram t.me/unpaspentrumd.