Acum și diaspora poate dona! Fii alături de politicienii corecți și susține PAS

Salut,

Suntem noi, cei de la PAS. Ne adresăm ție prietenește, pentru că ne cunoaștem destul de bine: din stradă, de la proteste, din campaniile electorale, din vizitele prin localitățile Moldovei, dar și din întâlnirile în diasporă.

Situația politică în care a nimerit Moldova la începutul anului 2020 nu e cea mai fericită. Președintele Dodon a numit un Guvern format din păpuși care dau din cap la tot ce spune președintele. Dodon are Guvern, are susținere în Parlament și are un procuror-general pe care l-a acceptat cu mâna lui. Nu-i încurcă nimeni acum lui Dodon să conducă și să dezvolte țara.

Și care e planul lui Dodon pentru țară? Cum vede Igor Dodon dezvoltarea țării? Nicicum. Tot ce a făcut Dodon în aceste 2 luni a fost să caute de la cine să împrumute bani. Și nu pur și simplu bani, ci jumătate de miliard de dolari. Dintîi ne-a spus că acești bani îi va împrumuta de la ruși, dar rușii nu i-au dat creditul. Apoi a cerut bani de la Belarus și nu a primit. Și-a adus aminte de România, dar nici România nu i-a dat bani. A mers în Turcia, dar nici din Turcia nu a obținut creditul. Și-a adus aminte că Plahotniuc și Iaralov au scos un miliard din rezervele BNM și a încercat și el să facă același lucru, dar a primit peste lăbuță.

În schimb, s-au început scumpirile. Guvernul lui Dodon a decis scumpirea transportului de pasageri între localități, fără ca oamenii să primească facilități sau timp de pregătire – oamenii plătesc acum mai mult pentru a ajunge la centrul raional sau pentru a vizita rudele. În ianuarie 2020 companiile petroliere care acționează ca un cartel au scumpit motorina, benzina și gazul, chiar dacă prețul mondial la petrol scade. În loc să solicite de la Consiliul Concurenței și Inspectoratul Fiscal să verifice aceste scumpiri și dacă sunt legale, Igor Dodon tace și nu spune nimic. S-au scumpit creditele la Prima Casă, chiar dacă dobânzile pentru bănci s-au micșorat. Guvernul nu are bani și scutură agenții economici legal și ilegal pentru a strânge banii din economia locală. Guvernul nu are bani și se împrumută de la băncile moldovenești la procente mari;

Însă noi suntem hotărâți să-l dăm jos și să începem să construim. Întreaga echipă a PAS-ului îți mulțumește că ne ești alături la bine și la greu. Că te-ai bucurat alături de noi pentru victoriile noastre și te-ai revoltat atunci când s-a făcut nedreptate țării. Că ai cântat de bucurie când am sărbătorit dreptatea și ai ieșit în stradă să îți revendici dreptul la a trăi într-o țară liberă de corupție.

Lupta noastră pentru Moldova nu se încheie aici. Lupta noastră pentru Moldova continuă, și nu ne vom opri până când nu vom elibera definitiv țara noastră de sub jugul corupției, a intereselor înguste și a celor care își bat joc de cetățenii noștri. Eforturile noastre și determinarea noastră să obținem o justiție adevărată în țară abia au început.

Însă pentru a continua lupta, avem nevoie de tine. PAS a intrat într-o nouă etapă, în care ne propunem să îmbunătățim capacitățile instituționale, să ajungem mai des la oameni și să comunicăm mai mult, iar pentru asta e nevoie de resurse umane, intelectuale, dar și financiare. Datorită votului tău din alegerile parlamentare și cele locale, din luna decembrie vom primi subvenții lunare de la stat în valoare de 508.000 lei, pe lângă cei aproximativ 50.000 lei lunar pe care îi obținem din donații și cotizații. Iată cum planificăm să investim acești bani:


Însă avem nevoie în continuare de susținerea ta. Din contribuțiile primite de la susținători, în luna februarie vrem să desfășurăm următoarele acțiuni:

  1. Lansarea unei campanii de recrutare a membrilor noi
  2. Lansarea unui serviciu full-time de comunicare în limba rusă, care să includă, pagină Facebook, ziar și alte materiale de comunicare
  3. Modernizarea paginii de donații online, astfel ca această să fie mai ușor de utilizat.

Cum poți să donezi

Există trei modalități de a efectua o donație către PAS:

  1. Online prin intermediul cardului bancar: https://unpaspentru.md/donate/. Este modalitatea recomandată de noi, fiind cea mai simplă, întreg procesul nu va dura mai mult de 3 minute
  2. În numerar la sediul PAS pe strada Maria Cebotari 9/1
  3. Prin transfer bancar la unul din aceste două conturi: https://unpaspentru.md/cont-bancar-pas/

Ești în diaspora? Avem vești bune – acum poți dona și tu pentru un partid politic din Moldova

Susținătorii noștri din diasporă, care sunt departe de casă, ne-au întrebat de multe ori cum ar putea să ne susțină de departe. Acum este mai ușor, acum pot contribui financiar pentru cei mai curați și onești politicieni din Moldova.

Donația maximă nu poate depăși 6 salarii medii (aproximativ 42.000 lei) într-un an în cazul unei persoane fizice din Republica Moldova, iar în cazul celor din diaspora, aceasta nu poate depăși 3 salarii medii (aproximativ 21.000 lei).