Convenția PAS Rîșcani: Solicităm premierului să înceteze să fie un simplu prim-ministru și să înceapă să lucreze în interesul cetățenilor, nu în interesul unui singur om

La 1 februarie în r. Rîșcani a avut loc convenția locală a Partidul Acțiune și Solidaritate. Membrii PAS Rîșcani au ales conducerea organizației teritoriale și au delegat participanții din raion la cel de-al III-lea Congres Extraordinar PAS. Congresul va avea loc în martie. În următoarele săptămâni se vor desfășura convenții teritoriale în toate raioanele Republicii Moldova.

În funcția de președinte Organizației Teritoriale Rîșcani a fost ales Igor Culic, în calitate de vicepreședinți – Nicolae Iarmaliuc și Alexandru Irimciuc, iar în calitate de membrii ai Biroului: Natalia Condrea, Rodion Lungu, Diana Frecauțeanu, Alexandru Sandu, Grigore Talpă și Iurie Pădureac.

Participanții la convenție au adoptat o adresare Guvernului Republicii Moldova, prin care au luat act de situația gravă din țară – degradarea calității vieții pentru cele mai vulnerabile pături ale situației, lipsa unei viziuni de dezvoltare a țării din partea guvernării prezidențiale, întârzierile la plata salariilor și lanțul de scumpiri ale produselor de larg consum, transportului de pasageri și produselor petroliere.
Participanții au adresat un apel public: „Cerem de la membrii Cabinetului de Miniștri și premierul Chicu să recitească atent Constituția Republicii Moldova și în special capitolul legat de atribuțiile președintelui și Guvernului pentru a înțelege că responsabilitatea pentru guvernarea țării în Republica Parlamentară Moldova e în întregime pe umerii Guvernului, iar președintele Dodon nu trebuie să dicteze miniștrilor și prim-ministrului ce să cheltuie, ce să privatizeze și pe cine să numească în funcție. Solicităm premierului Ion Chicu, să înceteze să fie un simplu prim-ministru și să înceapă să lucreze în interesul cetățenilor acestei țări, nu în interesul unui singur om. Să demareze conslutări largi pentru a identifica metode de a atenua pentru păturile vulnerabile ale populației – pentru pensionari, studenți și famili vulnerabile – efectele devastatoare ale scumpirilor decise de Guvern.”

Prezentă la eveniment, Președinta PAS Maia Sandu a declarat: „Anul 2020 e un an în care vom da o mare lovitură sistemului corupt moldovenesc. Cetățenii Moldovei vor avea ocazia să dea o palmă celui cu obraz gros, care nu roșește cînd minte. Eu cred că Moldova poate avea un viitor demn, prosper și dezvoltat. Și cel mai scurt drum spre acest viitor este oprirea hoției. Noi vom putea învinge corupția în 2020. Dar o vom face numai dacă oamenii cinstiți, optimiști și motivați își vor uni puterile. Numai dacă vom lăsa de-o parte orgoliile, supărările, diferențele de viziune geopolitică și ne vom uni contra hoției, numai în acest caz vom putea cîștiga. Eu contez foarte mult pe membrii PAS din teritoriu. Avem împreună mult de lucru. Dar la capătul acestui drum, la capătul acestui efort ne va aștepta o victorie asupra hoților. O recăpătare a demnității. O țară în care să se întoarcă fără nici o grijă moldovenii. O țară care are grijă de cei sărmani și nu de cei de la putere. O țară europeană, dezvoltată și unită în jurul unor valori.”