Apelul Maiei Sandu către cetățeni: Haideți să nu răspândim virusul în timpul Sărbătorilor de Paști

Președintele PAS, Maia Sandu, vine cu un apel către cetățeni să evite aglomerațiile în contextul sfintelor sărbători de Paști și să protejeze familiile lor, în special membrii de vârsta a treia.

În contextul epidemiei Covid-19, care a lovit mai mult de 2,200 de persoane în Moldova și deja a ucis 55 de persoane, Partidul Acțiune și Solidaritate constată o abordare iresponsabilă a autorităților în preajma sărbătorilor de Paști. Purtătorii de cuvânt ai guvernării transmit mesaje confuze și nu reușesc să sensibilizeze pături largi ale populației cu privire la gravitatea situației prin care trecem. În consecință, în aceste zile, suntem martorii formării unor aglomerații în magazine și pe străzi.

Ca rezultat al acțiunilor incoerente ale autorităților, există riscul major ca în următoarele zile în multe localități oamenii să renunțe la respectarea distanței sociale, ceea ce poate accelera răspândirea virusului și îmbolnăvirea unui număr mare de oameni.

Facem un apel public către cetățeni și formatori de opinie, inclusiv către medici, preoți, polițiști, primari și persoane publice: în următoarele 2 zile putem să salvăm împreună multe vieți și sănătatea multor oameni dacă vom reuși să-i convingem să evite aglomerările și contactele cu grupuri mari de oameni. În aceste zile importante pentru toți creștinii putem demonstra prin fapte iubirea de aproape, protejând oamenii dragi de riscul infecției cu coronavirus.

Maia Sandu lansează apelul public: „Nu răspândiți virusul de Paști”. Sperăm să se alăture acestui apel toți oamenii de bună credință ca să convingem cât mai multă lume să se bucure de sfintele sărbători, fără a lovi în oamenii dragi.

Evitați locurile aglomerate, păstrați distanța socială, dezinfectați și spălați mâinile cât mai des.