Mișcarea de Rezistență Națională ACUM!

Oprim dictatorul!

Deciziile judecătorești de invalidare a alegerilor din Chișinău înseamnă anularea democrației și instaurarea dictaturii în Republica Moldova. Suntem astăzi aici pentru a anunța care sunt planurile noastre de mai departe. Ieri am convocat prima ședință a grupului de inițiativă a Comitetului de Rezistență Națională unde am discutat acțiunile de viitor.

Anunțăm lansarea unei Mișcări de Rezistență Națională. Vă îndemnăm să constituiți în fiecare localitate celule de rezistență, la care să se alăture oameni integri, onești. Vom fi în contact cu aceste celule de rezistență.

Acțiunile imediate ale Mișcării de Rezistență Națională sunt următoarele:

– Pe 1 iulie, duminică, vom organiza un protest național unde îi așteptăm pe toți cetățenii.

– În fiecare săptămână vom organiza manifestații pașnice în Chișinău și în restul localităților – vom anunța din timp locul și ora, prin urmare vă îndemnăm să urmăriți anunțurile noastre și să vă alăturați.

– Pe 29 iunie, vineri, vom organiza un protest la ora 14.00, la CEC, care a anunțat că urmează să ia act de decizia Curții Supreme de Justiție.

În contextul deciziei de anulare a votului cetățenilor, venim cu următoarele trei revendicări:

  1. Validarea alegerilor.
  2. Anularea sistemului mixt.
  3. Demisia și urmărirea penală a președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, și a celorlalți judecători responsabili de deciziile abuzive de anulare a alegerilor: Luiza Gafton, Victor Burduh, Vlad Clima, Ecaterina Palanciuc, Ala Malîi, Valentin Lastavețchi, Rodica Berdilo.

Pentru că lupta împotriva dictaturii nu va fi ușoară și nici scurtă, vă îndemnăm să vă alăturați Mișcării de Rezistență Națională ACUM.

ACUM trebuie să eliberăm țara și să oprim dictatorul. ACUM trebuie să ne unim cu toții – toți cetățenii liberi, demni, care nu vor să trăiască peste câțiva ani în dictatură deplină – vă îndemnăm să vă alăturați Mișcării de Rezistență Națională ACUM.

Vă îndemnăm să faceți acest lucru așa cum puteți – veniți la proteste, implicați-vă în acțiunile de rezistență pe care le vom anunța, vorbiți cu rudele din raioane și spuneți-le ce se întâmplă cu adevărat la Chișinău.

Mulți oameni încă nu simt direct gravitatea momentului, căci pare a nu fi o problemă personală – fiecare își vede de lucru, are grijă de copii, merge la serviciu zi de zi. Dar dictatura se instaurează anume așa – câte un pic. Doar că atunci când ne va afecta personal, va fi prea târziu, căci nu va mai fi nimeni care să ne apere. Dacă nu ieșim ACUM cu toții, va fi prea târziu.

Oprim dictatorul! Participăm în Mișcarea de Rezistență Națională ACUM!

Maia Sandu, Președinta PAS

27 iunie 2018