Maia Sandu: Vă îndemn să ieșiți la vot!

Acum 2 ani, am trăit un fenomen rar întâlnit în țara noastră – ne-am unit într-un număr foarte mare, ne-am mobilizat pentru binele comun. Acum 2 ani, am arătat cât de puternic este acest popor, iar forța noastră a fost atât de mare, încât i-a speriat pe parveniții de la putere, iar aceștia au recurs la fraudă, la minciună, ne-au pus piedici, încercând să ne oprească. Nu au reușit – noi cu dumneavoastră am rămas fideli cauzei noastre, am rămas uniți și vrem să demonstrăm că avem forța de a-i învinge.

Acum avem șansa de a ne elibera orașul de administrație proastă, de scheme corupte, de construcții sufocante, de discursul urii și al divizării. Acum le putem spune că nu ne lăsăm amăgiți, chiar dacă ei au toate televiziunile din lume și folosesc resursele țării împotriva noastră. Acum le vom arăta că noi avem demnitate și nu putem fi cumpărați cu banii furați tot de la noi. Acum le vom demonstra că nu vrem să fim conduși de niște hoți. Le vom arăta locul pe care-l merită – în fața justiției.

Mă adresez în special susținătorilor PAS – ați fost curajoși în tot acest timp, v-ați păstrat atitudinea demnă în pofida intimidărilor fără precedent, ați menținut speranța vie. Datorită dumneavoastră, astăzi încă putem spune că mai avem o șansă – să scoatem orașul, iar apoi țara, de sub controlul unor găști de hoți.

Poate unii dintre dumneavoastră și-au dorit să vadă candidatul PAS la funcția de Primar General al Chișinăului – este firesc să ne dorim ca partidul care ne reprezintă să vină în fruntea orașului. Dar înțelegem cu toții că în aceste vremuri dificile, ca să câștigăm această bătălie nedreaptă, trebuie să fim uniți. Dezbinați, divizați, supărați unii pe alții, nu putem să reușim. Noi am ales unitate în loc de divizare, am ales cooperare în loc de dezbinare.

Dumneavoastră, prin maturitate și responsabilitate, îi puteți opri pe candidații lui Plahotniuc și Dodon. Dacă vom alege să stăm acasă, supărați, dezbinați, să știți că alții nu vor sta acasă. Iar lipsa unui vot din partea noastră riscă să-l aducă la guvernare pe Ion Ceban sau pe Silvia Radu. Dumneavoastră cu certitudine nu vă doriți ca unul dintre aceștia să ajungă în fruntea Primăriei. Pentru că ei nu ne reprezintă, pentru că ei sunt parte din clanul hoților, au mințit, au fost implicați în scheme obscure și vor lucra pentru stăpânii lor – Plahotniuc și Dodon.

Mă adresez tuturor locuitorilor Chișinăului – știu că starea de neîncredere, de deznădejde, care ne-a cuprins pe toți este foarte puternică. Știu că este foarte greu să credem că schimbarea este posibilă. Cei care s-au perindat la guvernare până acum ne-au adus în această stare – ei vor ca noi să credem că nu există oameni onești, că toți sunt hoți, că toți sunt ca ei. Ei vor ca noi să rămânem acasă, să nu mergem la vot, pentru că dacă noi nu mergem la vot, ei vor rămâne la guvernare.

Ei vă promit lucruri mărețe, dar când ajung la guvernare uită de voi. Ei vă mint și vă promit un trai mai bun, dar guvernarea lor nu aduce decât sărăcie. Ion Ceban, la fel ca Igor Dodon, dezbină, minte și se înfruptă din schemele de corupție, contribuind la mizeria noastră. Silvia Radu a făcut astfel încât noi cu dumneavoastră să plătim tarife exagerate la electricitate, ea îmbogățindu-se din asta. Și Ion Ceban, și Silvia Radu fac parte tocmai din aceste grupuri care s-au perindat la putere, care ne-au mințit, care ne-au furat și ne-au adus în sărăcie. Arma lor este minciuna, puterea noastră este adevărul.

Vin cu un îndemn și către candidații care își declară sprijinul pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova, care își declară sprijinul pentru obiectivul de a elibera orașul și țara de sub controlul hoților. Haideți să facem echipă comună. Domnule Munteanu, Domnule Codreanu, alăturați-vă eforturilor noastre. Faceți apel la susținătorii dumneavoastră să voteze pentru candidatul care are șanse reale să învingă candidații oligarhiei. Haideți să le oferim locuitorilor minicipiului Chișinău un primar care să lucreze în interesul lor, nu în interesul hoților.

Fiecare al doilea om vrea să plece din țară! Dacă pe 20 mai vom sta acasă, dacă nu vom  merge la vot, vom permite acestor parveniți să pună mâna și pe Chișinău, riscăm să ajungem o țară pustie, fără oameni.

Fiecare dintre noi poate contribui la oprirea acestui dezastru. Haideți să nu dăm capitala pe mâna lor, iar la toamnă să ne mobilizăm și să eliberăm țara de sub controlul hoților.

Duminică, eu voi merge la vot. Voi vota pentru Andrei Năstase – pentru unitatea forțelor sănătoase, pentru șansa noastră de a schimba lucrurile spre bine.

Puteți vedea aici îndemnul video al Președintei PAS, Maia Sandu.