100 de lucruri pe care Plahotniuc și Partidul Democrat nu le vor spune duminică

Adevărul despre PD și Plahotniuc

comunicat de presă, 18 octombrie

Astăzi, 18 octombrie, Partidul Acțiune și Solidaritate a susținut o conferință de presă cu titlul „100 de lucruri pe care Plahotniuc și Partidul Democrat nu le vor spune duminică”. Puteți găsi cele 100 de adevăruri despre Partidul Democrat aici.

Partidul Democrat conduce Republica Moldova de aproape 9 ani, perioadă în care a adâncit sărăcia în care ne aflăm, a dus la creșterea numărului de oameni care părăsesc țara, a izolat Republica Moldova pe plan internațional de UE și SUA, a început să aresteze și să deporteze oameni nevinovați. Situația actuală din Moldova este pe responsabilitatea PD-ului, pentru că majoritatea funcțiilor-cheie în stat au fost și sunt deținute de oameni fideli lui Plahotniuc și PD-ului.

„Însă despre aceste lucruri și responsabilități PD nu va vorbi duminică. PD va cheltui sume enorme de bani din surse obscure, pentru a organiza un eveniment fastuos și a arăta cetățenilor cât de puternici sunt. PD va aduce cu forța oameni pentru a crea iluzia de putere. Cei cu adevărat puternici nu au nevoie să creeze iluzia puterii. Cei cu adevărat puternici nu șantajează și nu hărțuiesc funcționarii publici, profesorii, medicii. De fapt, Plahotniuc și colegii lui din PD sunt niște lași. Ei nu ar avea nicio putere, dacă noi toți, cei care vrem să trăim cu demnitate într-o țară liberă, ne unim. Plahotniuc este doar 1, noi suntem milioane.”, a declarat Președinta PAS, Maia Sandu, la conferința de presă.

În această duminică Plahotniuc și colegii săi din PD nu vor spune oamenilor niciun adevăr. PAS a realizat o listă de 100 de lucruri pe care nu le va spune PD oamenilor, și, din păcate, suntem siguri că lista aceasta este mult mai lungă. Abuzuri, fărădelegi, incompetență, hoție, favoritism, amenințări – despre acestea PD nu va vorbi.

De asemenea, conducerea PAS a îndemnat oamenii să aleagă 3 păcate ale PD-ului care li se par cele mai grave din 20 de abuzuri selectate de noi.