14 februarie 2018

Majorări de 7 lei – reforma cu care se laudă PD-ul!

Partidul Acțiune și Solidaritate a organizat astăzi, 14 februarie 2018, o conferință de presă la subiectul recentei decizii a guvernării de a majora alocațiile sociale pentru mai multe categorii de cetățeni.

Deși guvernarea s-a lăudat foarte mult cu această realizare, analiza denotă că cea mai mare majorare este de circa 101 lei – de la 502 la 603 lei. De o astfel de majorare vor beneficia circa 12 de mii de persoane (copii cu dizabilitate).

Cea mai mică majorare este de doar 7 lei – de la 142 lei la 149 lei. De această majorare vor beneficia circa 7 mii de persoane (persoane vârstnice).

Alte 7 mii de cetățeni vor beneficia de o majorare de circa 18 lei – de la 178 la 196 lei (persoane cu dizabilitate).

De asemenea, analiza PAS relevă că alocațiile majorate acoperă, în cel mai bun caz, 35% din minimum de existență al beneficiarilor acestor plăți (în raport cu 12 mii de persoane – copii cu dizabilitate). În cazul a circa 13 mii de persoane (persoane cu dizabilitate și persoane vârstnice care nu se califică la pensie), aceste alocații majorate acoperă doar 10% din minimum de existență.

Pentru mai multe detalii referitoare la alocațiile sociale majorate dar, mai ales, pentru a vedea în ce măsură alocațiile majorate acoperă minimum de existență, vedeți acest tabel.

„Conform tuturor analizelor sociologice, cetățenii nu au încredere în această guvernare. Lipsa de încredere este determinată inclusiv de ipocrizia guvernării. Or, este de neînțeles cum poți să vii cu declarații triumfaliste în privința acestei decizii în condițiile în care alocațiile majorate nu acoperă mai mult din 35% din necesitățile elementare ale celor peste 70 de mii de cetățeni.”, a declarat Sergiu Litvinenco în conferința de presă.

Conferința de presă poate fi urmărită pe privesc.eu.