Marșul „Taci și mănâncă”

1 iunie 2017

Copii au dreptul la fericire, la joacă, la educație de calitate și la o viață sănătoasă. De Ziua Internațională a Copiilor, PAS sărbătorește copilăria și cere respectarea drepturilor copiilor, inclusiv asigurarea unei alimentații sănătoase în instituțiile de învățământ.

Astăzi, 1 iunie 2017, Organizația de Femei a PAS și PAS Youth au organizat un marș sub genericul „Taci și mănâncă”, împotriva inacțiunii statului în ceea ce privește asigurarea unei alimentații de calitate și tragerea la răspundere a celor care pun în pericol sănătatea copiilor.

Marșul „Taci și mănâncă” a început la ora 10:00 în fața magazinului UNIC. Cei aproximativ 60 de participanți la eveniment au mers spre Guvern, unde au depus o petiție cu următoarele solicitări:

1. Asigurarea transparenței în dosarul intentat de CNA cu privire la trucarea licitațiilor de achiziții de alimente pentru grădinițele din Chișinău.

2. Amendarea legislației în vigoare în vederea asigurării drepturilor părinților de a monitoriza calitatea alimentației din instituțiile de învățământ.

3. Creșterea salariului bucătarilor până la salariul minim pe economie.

4. Creșterea în mod corespunzător a normelor financiare alocate pentru organizarea alimentaţiei copiilor şi elevilor.

Totodată, informăm că PAS își rezervă dreptul de a organiza o campanie națională de colectare de semnături în cazul în care nu vor fi implementate revendicările.