Ieri, 15 noiembrie 2017, Procuratura Republicii Moldova a informat PAS despre refuzul în pornirea urmăririi penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc pentru uzurparea puterii de stat.
În procesul examinării denunțului PAS, Procuratura i-a audiat pe Candu, Filip, Ghilețchi, Ivanov și Zagorodnâi. După cum se poate observa, aceste persoane sunt fie rude cu Plahotniuc, fie sunt în relații de subordonare pe linie politică, prin urmare era clar, din start, că nu puteau să dea declarații care ar fi în defavoarea conducătorului lor.
În schimb, procuratura nu a audiat nicio persoană care, de-a lungul timpului, fie a făcut declarații, fie a prezentat probe cu privire la uzurparea puterii de către Vladimir Plahotniuc.
Mai mult decât atât, procuratura nu s-a încumetat nici măcar să-l audieze pe Plahotniuc cu privire la faptele care i se incriminează, probabil, din frică față de uzurpator.
În cadrul unui flashmob organizat astăzi, 16 noiembrie, în fața Procuraturii Generale, PAS a prezentat înregistrarea audio a discuției dintre mâna dreaptă a lui Plahotniuc – Serghei Iaralov – și pușcăriabilul Veaceslav Platon, din care rezultă foarte clar că puterea de stat a fost acaparată de Plahotniuc în mod ilegal.

Din această înregistrare, rezultă clar câteva lucruri:

1) Plahotniuc mituia judecătorii pentru soluționarea dosarelor.

2) Toți primarii au dosare penale, de aceea aderă la Partidul Democrat.

3) Scopul lui Plahotniuc este de a obține 61-67 de mandate, ca după aceea să nu mai fie nevoie de negocieri cu alți actori politici.

Sunt niște destăinuiri pe care le-a auzit toată țara, însă procuratura le ignoră cu desăvârșire.

Partidul Acțiune și Solidaritate analizează posibilitatea contestării ordonanței prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale față de Vladimir Plahotniuc.

Răspunsul Procuraturii la denunțul depus de Maia Sandu prin care a solicitat tragerea la răspundere penală a cetățeanului Vladimir Plahotniuc pentru uzurparea puterii de stat.

Flashmobul din fața Procuraturii poate fi urmărit pe privesc.eu.

4

3

2